Politiet mistenker Balad for å ha smuglet millioner

Politiet mener det arabiske Knesset-partiet Balad har smuglet kontanter tilsvarende flere millioner kroner på ulovlig vis.

Baladpartiet anklages for pengesmugling
Baladpartiet anklages for pengesmugling (Foto: Keith Cooper, flickr)

Ifølge Yedioth Aharonot mistenker israelske politietterforskere at en stor del av de ulovlige pengemidlene som ble brukt til å finansiere det israelsk-arabiske partiet Balads siste valgkampanje, ble smuglet inn i landet ved hjelp av kofferter fylt med kontanter. Flere toppledere i partiet er allerede blitt arrestert og blir nå etterforsket for korrupsjon. Blant de som er anholdt er Izz al-Din Badran og Murad Haddad. I tillegg er en av Balads advokater, Abd al-Fattah, tatt i forvaring.

I løpet av de kommende dagene er det ventet at Knesset-medlemmer må vitne til politiet i saken.

Etterforskningen begynte etter at den israelske riksrevisjonens rapport kom ut, og nå er rundt tjue personer med tilkobling til partiet blitt arrestert. Baladpartiet er blitt mistenkt for å ha brukt pengemidler fra arabiske land, som Qatar, for å finansiere politiske aktiviteter i Israel.

Ifølge etterforskere har partiet opprettet et falsk register for donasjoner fra tusenvis av familier som tilsynelatende har donert penger. Etterforskerne påstår at dette falske registeret ble brukt til å skjule de ulovlige midlene som ble fraktet til landet for ikke å skape mistanker. Bevis på at disse aktivitetene fant sted, blir styrket av at familier som skal ha donert penger har fortalt politiet at de aldri donerte og var ikke klar over at navnene deres befant seg i registeret.

Ifølge Jerusalem Post benekter Balad at de har vært involvert i ulovlig smugling av penger og anklager myndighetene for politisk forfølgelse av israelsk-arabiske politikere.

Forrige artikkelTo politioffiserer hardt skadet i knivangrep i Jerusalem
Neste artikkelIsraels damelandslag i fotball møter Norge i ettermiddag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.