Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Arabiske land vil finne nye måter å presse Israel

Møterommet i Den arabiske liga. (Illustrasjonsfoto: Alyssa Bernstein, flickr.com)
Møterommet i Den arabiske liga. (Illustrasjonsfoto: Alyssa Bernstein, flickr.com)
Araberne dropper sin årlige resolusjon med press mot Israel på det internasjonale atomenergibyråets konferanse.

Hvert år pleier en gruppe arabiske land, anført av Den arabiske liga, å sende inn et forslag til Det internasjonal atomenergibyrået (IAEA). Målet med resolusjonen er å presse Israel til å godta internasjonal gransking av landets atomkraftverk. I år kommer de ikke til å gjøre det, skriver Yedioth Aharonot. Grunnen til dette er ganske enkelt fordi Den arabiske ligaen ikke har lyktes siden 2013. Verken IAEA eller FN har gjort noe for å øke overvåking av Israel. Forsøk på å arrangere konferanser om forbud mot atomvåpen i Midtøsten vært også vist seg nyttesløse. Dette er avvist av USA.

Israel har verken bekreftet eller nektet for å ha atomvåpen, da landet har hatt en politikk om tvetydighet. Det er det eneste landet i Midtøsten som ikke er medlem av Ikkespredningsavtalen (NPT), utenom Pakistan og India. Ambassadør for Den arabiske liga, Wael Al Assad, sier de arabiske land vil finne andre metoder som kommer til føre til konkrete resultater. Han gikk ikke inn i detaljer om hva de planlegger, men la til at Den arabiske liga kommer til å jobbe med dette fram til mars neste år.

Noen diplomater mener at denne avgjørelsen er en seier for Israel, men Al Assad svarte at de ikke bryr seg om kortsiktige seire. Israel har sagt tidligere at de kommer til å bli medlem av Ikkespredningsavtalen når landet har oppnådd fred med de arabiske nabolandene sine og Iran.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart