Hvor mange israelske politikere tror på Gud?

Før Jom Kippur fikk Orly Levy-Abekasis og 119 andre Knesset-medlemmer spørsmål om de tror på Gud. Se hva de svarte.
Knesset-medlem Orly Levy-Abekasis. (Foto: Hadas Parush, Flash90)
Knesset-medlem Orly Levy-Abekasis. (Foto: Hadas Parush, Flash90)

Før høstens jødiske høytidsperiode spurte avisen Ha’aretz alle 120 Knesset-representanter om de tror på Gud. Spørsmålet ble sendt på e-post, to uker senere ble det sendt en påminnelse og deretter ble politikerne som fortsatt ikke hadde svart oppringt. Ha’aretz stilte det samme spørsmålet i 1996, og for sammenligning oppgir vi svarene fra den gang i parentes.

Svarer at de tror på Gud – 71 (91)

Svarer at de ikke tror på Gud 9 – (9)

Ville ikke svare – 38 (20)

Svarte på en måte som ikke kunne kategoriseres – 2 (0)

Ha’aretz lister opp svarene til alle politikerne i alfabetisk rekkefølge. Orly Levy-Abekasis er blant de 71 som svarer at de tror på Gud.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelIsraelsk innovasjon i Oslo
Neste artikkelEn sjeldenhet
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise