– Det er “hundre prosent sikkert” at Trump flytter USAs ambassade til Jerusalem

Ivanka Trump lover faren vil bli “en utrolig sterk forsvarer av Israel og det jødiske folk”.

Ivanka Trump, Donald Trumps jødiske datter, forsikret jødiske velgere om at faren er en stor Israel-venn. (Illustrasjon: Michael Vadon, flickr.com)
Ivanka Trump, Donald Trumps jødiske datter, forsikret jødiske velgere om at faren er en stor Israel-venn. (Illustrasjon: Michael Vadon, flickr.com)

Presidentvalget i USA nærmer seg med stormskritt, og det hersker stor uenighet om hvem av de to kandidatene til presidentvervet som vil være mest gunstig for Israel.

Torsdag 27. oktober talte Donald Trumps datter, Ivanka Trump, til jødiske velgere i det jødiske samfunnsenteret Shul of Bal Harbour i Florida.

Synagogen Shul of Bal Harbour i Florida (Foto: Carlos Chattah/TheSHUL of Bal Harbour)
Synagogen Shul of Bal Harbour i Florida (Foto: Carlos Chattah/TheSHUL of Bal Harbour)

Der forsikret hun tilhørerne at faren kommer til å bli en “utrolig sterk forsvarer” av Israel og det jødiske folk over hele verden, dersom han blir valgt til president. Det meldte tv-stasjonen CBS Miami samme kveld.

På spørsmål om Donald Trump kommer til å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem, og om byens status som Israels hovedstad, svarte hun: “100 prosent. 100 prosent, Jerusalem er den evige hovedstaden, så 100 prosent. Dere kommer ikke til å bli skuffet.”

Ivanka Trump er gift med jødiske Jared Kushner, og ble selv jødisk etter å ha konvertert i 2010.

Jared Kushner (Foto: Wikipedia Commons)
Jared Kushner (Foto: Wikipedia Commons)

– Jeg respekterer virkelig at faren min støttet meg fra dag én. Det var ikke noe spørsmål eller diskusjon. Han var veldig støttende da han fikk høre at jeg ønsket å bli jødisk, sa Ivanka på møtet i Florida.

Ivanka og søsteren Tiffany har besøkt flere byer i USA for å fremme farens kandidatur.

Nettsiden Jewish Insider skriver at jødiske velgere utgjør mellom 3 og 6 prosent av velgerne i Florida.

Ifølge en meningsmåling offentliggjort 27. august ledet Clinton over Trump med 43 prosent blant de jødiske velgerne. Clinton fikk 66 prosent oppslutning, mens Trump fikk 23 prosent.

I en undersøkelse gjennomført blant 600 israelere i tidsrommet 5-9. oktober, svarte 42 prosent at de støtter demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, mens 24 prosent svarte at de støtter den republikanske kandidaten Donald Trump.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hadde møter både med Clinton og Trump da han var i New York i slutten av september.

Videoen er fra møtet i det jødiske samfunnsenteret Shul of Bal Harbour i Florida.

Forrige artikkelSkyteangrep på Vestbredden
Neste artikkelAbbas møtte med Hamas-ledere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.