Netanyahu har brutt Ben-Gurions rekord

– Men utfordringene står i kø, påpeker Haim Shine.

Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med president Reuven Rivlin da Netanyahu fikk oppdraget å danne regjering etter Knesset-valget i 2015. (Foto: Statsministerens kontor / Flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med president Reuven Rivlin da Netanyahu fikk oppdraget å danne regjering etter Knesset-valget i 2015. (Foto: Statsministerens kontor / Flickr.com)

Mandag 21. november ble en milepæl for Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Da hadde han vært statsminister i syv år og 235 dager sammenhengende, og brøt dermed David Ben-Gurions tidligere rekord for lengst sammenhengende statsministerperiode.

Ehud Barak er den statsminister som satt i kortest periode – ett år og åtte måneder.

– I mange år har venstresiden, som for det meste styrer mediene, lagt hindringer i veien for Netanyahus regjeringer, mener Haim Shine, som skriver for Israel Hayom. På urettferdig og vondt vis har forkjempere for demokratiet gjort alt de kunne for å sabotere Netanyahu, til ingen nytte, mener han.

Statsministeren og familien har blitt fritt vilt for enhver person i media som fikk mulighet til å ydmyke dem uten respekt for grunnleggende personrettigheter og privatliv.

– Tidligere Mossad-ledere, pensjonerte generaler og kommandanter i Shin Bet deltok også i trakasseringen av Netanyahu, mener Shine.

Kampanjen mot Netanyahu ble også kjempet i lufta (El Al flyselskapet), på havet (u-båt-saken) og på land (statsministerens bolig, flaskeretur og hagemøbler). Lista er lang.

Kampen i media ble en ny type demokrati hvor en liten gruppe, bestående av eliten, er overbevist om at den vet hva som er best for folket. Den som ikke har samme mening som dem blir sett på som uvitende.

Isaac Herzog, leder for opposisjonen, og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Isaac Herzog, leder for opposisjonen, og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

Israelere beviser utvetydig at de har tro på statsministeren og mangler tillit til mediene, som ofte handler på impuls.

Enhver person som bor utenfor den lille bobla vet at Israel er en verdensmakt i politikk, sikkerhet, økonomi, teknologi, akademi og mye mer. Ærlige personer som har minimalt med historisk perspektiv kan sammenligne hvor Israel var i Ben-Gurions tid med hvor landet befinner seg nå.

– Vi har sett en enorm visjon som realiseres foran øynene våre, skriver Haim Shine.

Landet Israel blir bygget med infrastruktur som knytter det sentrale Israel til periferien, og jøder flytter til Israel fra velstående land.

– Vår oppfinnsomhet er anerkjent i hele verden, og vi beundres av kineserne, inderne og koreanerne, legger Shine til.

Netanyahu har sikret at høyresiden vil holde ved makta i mange år. Venstresidens visjon har kollapset, mener skribenten i Israel Hayom.

Statsministerens politiske fiender forstår dette godt, og har allerede inntatt høyreorienterte standpunkt.

– Allikevel står Netanyahu, som lederen av Israel, foran mange problemer, påpeker skribenten.

Rekorden som ble brutt burde være et landemerke og et springbrett for hva som gjenstår å gjøres.

– Vi må styrke verdier, utdanning, respekt for andre, kjærligheten for landet og en følelse av samarbeid mellom alle innbyggerne, mener Shine. Vi må kjempe korrupsjon innenfor regjeringen.

– Vi må alle ta del i å øke likestilling og å hjelpe de svake. Den jødiske visjonen vil gå framover, på tross av menneskene som står på sidelinjen og uttrykker fortvilelse, avslutter Haim Shine.

Forrige artikkelIsraelkalenderen 2017 er her
Neste artikkelHamas forsøkte å smugle våpen til Gaza med fiskefartøy
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.