Netanyahu avhørt av politiet

Mistenkt for å ha mottatt gaver og tjenester til flere hundre tusen kroner.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)

Statsminister Benjamin Netanyahu ble forhørt av israelsk politi i tre timer mandag kveld. Ifølge israelske medier dreier det seg om mistanke om at Netanyahu og hans familie skal ha mottatt gaver og tjenester på flere hundre tusen kroner. Ifølge Ha’aretz arbeider politiet også med en enda mer alvorlig sak.

– Det vil ikke komme noe ut av dette, sa Netanyahu før forhøret. Statsministeren er tidligere etterforsket for andre forhold uten at det er opprettet noen siktelse.

For eventuelt å sikte Netanyahu for å ha mottatt bestikkelser, må politiet kunne bevise eller sannsynliggjøre at gaver ble gitt til Netanyahu i håp om politiske motytelser. Statsministeren hevder at gavene han har mottatt ikke er så verdifulle som medierykter vil ha det til, og at gavene er gitt mellom venner og ikke som politisk korrupsjon.

Forrige artikkelDet kan umulig bli et godt år for menneskerettighetene i 2017
Neste artikkelOmstridt i Norge – omfavnet i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.