Netanyahu avhørt av politiet

Mistenkt for å ha mottatt gaver og tjenester til flere hundre tusen kroner.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Statsminister Benjamin Netanyahu ble forhørt av israelsk politi i tre timer mandag kveld. Ifølge israelske medier dreier det seg om mistanke om at Netanyahu og hans familie skal ha mottatt gaver og tjenester på flere hundre tusen kroner. Ifølge Ha’aretz arbeider politiet også med en enda mer alvorlig sak.

– Det vil ikke komme noe ut av dette, sa Netanyahu før forhøret. Statsministeren er tidligere etterforsket for andre forhold uten at det er opprettet noen siktelse.

For eventuelt å sikte Netanyahu for å ha mottatt bestikkelser, må politiet kunne bevise eller sannsynliggjøre at gaver ble gitt til Netanyahu i håp om politiske motytelser. Statsministeren hevder at gavene han har mottatt ikke er så verdifulle som medierykter vil ha det til, og at gavene er gitt mellom venner og ikke som politisk korrupsjon.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelDet kan umulig bli et godt år for menneskerettighetene i 2017
Neste artikkelOmstridt i Norge – omfavnet i Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise