Netanyahu avhørt av politiet

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu ble forhørt av israelsk politi i tre timer mandag kveld. Ifølge israelske medier dreier det seg om mistanke om at Netanyahu og hans familie skal ha mottatt gaver og tjenester på flere hundre tusen kroner. Ifølge Ha’aretz arbeider politiet også med en enda mer alvorlig sak.

– Det vil ikke komme noe ut av dette, sa Netanyahu før forhøret. Statsministeren er tidligere etterforsket for andre forhold uten at det er opprettet noen siktelse.

For eventuelt å sikte Netanyahu for å ha mottatt bestikkelser, må politiet kunne bevise eller sannsynliggjøre at gaver ble gitt til Netanyahu i håp om politiske motytelser. Statsministeren hevder at gavene han har mottatt ikke er så verdifulle som medierykter vil ha det til, og at gavene er gitt mellom venner og ikke som politisk korrupsjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag