Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Politianmelder israelsk-arabisk parti for terrorhyllest

Partiet Hadash og partileder Ayman Odeh har blitt politianmeldt for ytringer på sosiale medier. (Foto: Adalah/Flickr)
Partiet Hadash og partileder Ayman Odeh er blitt politianmeldt for ytringer på sosiale medier. (Foto: Adalah/Flickr)
Det arabiske Hadash-partiet i Israel viser bilder av dømte terrorister og sier "gjennom dere vil vi bygge en vakrere framtid".

På sosiale medier hyller det venstresosialistiske Hadash-partiet palestinske terrorister og mordere. Hadash ble dannet ved en sammenslåing av flere partier på venstresiden. I Israel betraktes partiet som et venstreekstremt arabisk parti. Nå har den israelske vaktbikkjen Palestinian Media Watch, som overvåker og oversetter arabiske medier, anmeldt partiet for deres ekstreme ytringer på sosiale medier.

Partiet la nylig ut et innlegg på sin offisielle Facebook-side hvor de uttrykte sympati og solidaritet med fengslende palestinske terrorister og en sultestreik de har startet. Fangene mener soningsforholdene ikke er gode nok. Innlegget inkluderte både tekst, video og bilder som hyllet fire kjente palestinske terrorister;

*Abdullah Barghouti, klargjorde eksplosiver til flere terrorangrep som drepte 67 sivile.

*Marwan Barghouti, planla et terrorangrep som kostet minst fem sivile livet.

*Karim Yournes, kidnappet og drepte en israelsk soldat.

*Ahmad Sa’adat, ledet Folkefronten for Palestinas frigjøring og blir hyllet for planleggingen av drapet på den tidligere israelske turistministeren Rehavam Ze’evi.

Sammen med bildene av de fire terroristene er det en stemme som sier «gjennom dere vil vi bygge en vakrere framtid». Også andre terrorister blir hyllet i Facebook-innlegget. Hadash har i dag fem representanter i det israelske parlamentet Knesset, som en del av den arabiske felleslisten. De har til sammen 13 representanter.

Palestinan Media Watch mener innlegget bryter med israelske anti-terror-lover, som forbyr «ros, sympati eller oppmuntring til terrorhandlinger, støtte til terror eller vise solidaritet med terror». Anmeldelsen har blitt levert til det israelske politiet.

Odeh er en sentral israelsk-arabisk politier. Her er han i et møte med utenriksminister Børge Brende i 2015. (Foto: Frode Overland Andersen/UD)
Odeh er en sentral israelsk-arabisk politier. Her er han i et møte med utenriksminister Børge Brende i 2015. (Foto: Frode Overland Andersen/UD)

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart