Ehud Olmert slipper fri

For ti år siden var han statsminister, de siste 16 månedene har han vært i fengsel.

Tidligere statsminister Ehud Olmert ble dømt i Høyesterett 29. desember 2015. (Foto: Flash90)
Tidligere statsminister Ehud Olmert ble dømt i Høyesterett 29. desember 2015. (Foto: Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels tidligere statsminister Ehud Olmert (2006-2009) ble i 2009 tiltalt for korrupsjon. Etter en langvarig rettsbehandling ble han dømt skyldig i 2014 og startet sin soning i februar 2016. Torsdag 29. juni 2017 vedtok fengselsstyret å slippe Olmert ut etter at han har sonet 16 av 27 måneder av sin straff.

Blir avgjørelsen stående, kan Olmert sannsynligvis slippe ut av Ma’asiyahu fengselet i Ramle på søndag, skriver Times of Israel. I fengselet har Olmert blant annet skrevet på sine politiske memoarer.

Løslatelsen av Olmert blir møtt med forståelse i det store politiske spekteret i Israel. Utdanningsminister Naftali Bennett, lederen for det mest høyreorienterte partiet i Knesset, sier at Olmert «har gitt et svært viktig bidrag til sikkerheten til landet … da han var statsminister».

I Olmerts statsministerperiode gjennomførte israelske luftstyrker et preventivt angrep på et syrisk atomanlegg.

Forrige artikkelI dag kan Børge Brende være trygg på at han har gjort det rette
Neste artikkel– Skyter ikke LO seg selv i foten med boikott av Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.