Ehud Olmert slipper fri

For ti år siden var han statsminister, de siste 16 månedene har han vært i fengsel.
Tidligere statsminister Ehud Olmert ble dømt i Høyesterett 29. desember 2015. (Foto: Flash90)
Tidligere statsminister Ehud Olmert ble dømt i Høyesterett 29. desember 2015. (Foto: Flash90)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israels tidligere statsminister Ehud Olmert (2006-2009) ble i 2009 tiltalt for korrupsjon. Etter en langvarig rettsbehandling ble han dømt skyldig i 2014 og startet sin soning i februar 2016. Torsdag 29. juni 2017 vedtok fengselsstyret å slippe Olmert ut etter at han har sonet 16 av 27 måneder av sin straff.

Blir avgjørelsen stående, kan Olmert sannsynligvis slippe ut av Ma’asiyahu fengselet i Ramle på søndag, skriver Times of Israel. I fengselet har Olmert blant annet skrevet på sine politiske memoarer.

Løslatelsen av Olmert blir møtt med forståelse i det store politiske spekteret i Israel. Utdanningsminister Naftali Bennett, lederen for det mest høyreorienterte partiet i Knesset, sier at Olmert «har gitt et svært viktig bidrag til sikkerheten til landet … da han var statsminister».

I Olmerts statsministerperiode gjennomførte israelske luftstyrker et preventivt angrep på et syrisk atomanlegg.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelI dag kan Børge Brende være trygg på at han har gjort det rette
Neste artikkel– Skyter ikke LO seg selv i foten med boikott av Israel?
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise