– Netanyahu vil bli tiltalt

Statsminister Benjamin Netanyahu på pressekonferanse torsdag 8. oktober 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu på pressekonferanse torsdag 8. oktober 2015. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ari Harow har stått statsminister Benjamin Netanyahu svært nær i mange år. Han har blant annet vært Netanyahus stabssjef. Fredag 4. august undertegnet Harow en avtale om å være vitne i den pågående korrupsjonsetterforskningen av statsministeren.

Harow har avtale om å begrense sin egen straff for bedrageri og tillitsbrudd til seks måneders samfunnstjeneste og 1,5 millioner kroner i bot, i bytte mot å vitne mot statsministeren. Torsdag 3. august uttrykte israelsk politi for første gang at Netanyahu blir etterforsket for «bestikkelser, bedrageri og tillitsbrudd».

– Påtalemyndighetenes avtale med Harow betyr at en tiltale mot Netanayhu kommer, skriver Gidi Weitz i Ha’aretz. Han kan ikke si det sikkert, men dersom ikke politiet hadde trodd at Harow kan gi beviser som styrker anklagene mot Netanyahu i flere korrupsjonssaker, ville de ikke ha undertegnet avtalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er på tide folk forstår at det finnes alternativer til Netanyahu, skriver Yaakov Katz, sjefsredaktør i Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag