– Netanyahu vil bli tiltalt

Etter at Benjamin Netanyahus tidligere stabssjef er blitt vitne for påtalemyndigheten, lever statsministeren farligere.

Statsminister Benjamin Netanyahu på pressekonferanse torsdag 8. oktober 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu på pressekonferanse torsdag 8. oktober 2015. (Foto: GPO)
GRIP SJANSEN!
De nye som blir medlem og betaler kontingent innen 31. mars mottar boken Hvorfor Israel? (verdi 298,-) som gratis premie. Ta to minutt, klikk her og registrer deg nå.

Ari Harow har stått statsminister Benjamin Netanyahu svært nær i mange år. Han har blant annet vært Netanyahus stabssjef. Fredag 4. august undertegnet Harow en avtale om å være vitne i den pågående korrupsjonsetterforskningen av statsministeren.

Harow har avtale om å begrense sin egen straff for bedrageri og tillitsbrudd til seks måneders samfunnstjeneste og 1,5 millioner kroner i bot, i bytte mot å vitne mot statsministeren. Torsdag 3. august uttrykte israelsk politi for første gang at Netanyahu blir etterforsket for «bestikkelser, bedrageri og tillitsbrudd».

– Påtalemyndighetenes avtale med Harow betyr at en tiltale mot Netanayhu kommer, skriver Gidi Weitz i Ha’aretz. Han kan ikke si det sikkert, men dersom ikke politiet hadde trodd at Harow kan gi beviser som styrker anklagene mot Netanyahu i flere korrupsjonssaker, ville de ikke ha undertegnet avtalen.

– Det er på tide folk forstår at det finnes alternativer til Netanyahu, skriver Yaakov Katz, sjefsredaktør i Jerusalem Post.

DEL
Forrige artikkelAmbassadører fra to nye muslimske land blir akkreditert i Israel
Neste artikkelNår du ser denne filmen, forstår du hvorfor MIFFs arbeid er så viktig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.