Meningsmåling viser at to av tre israelere mener Netanyahu bør trekke seg dersom han tiltales

Netanyahu på talerstolen i FNs generalforsamling 1. oktober 2015. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)

I en meningsmåling publisert søndag 6. august av den israelske tv-kanalen Channel 2 kommer det fram at 66 prosent av de spurte israelerne mener Benjamin Netanyahu bør gå av som statsminister hvis han blir tiltalt for «bestikkelser, bedrageri og tillitsbrudd» som et resultat av den pågående politietterforskningen. Det skrev Times of Israel søndag kveld.

21 prosent av de 751 israelerne som svarte på meningsmålingen sa han bør fortsette, mens 13 prosent ikke hadde noen mening.

På spørsmål om de tror på Netanyahus forsikringer om at han er uskyldig, svarte 51 prosent nei, mens 27 prosent sa ja. 22 prosent svarte at de ikke vet.

Gideon Sa'ar (Likud) har tidligere vært minister i Netanyahus regjeringer.
Gideon Sa’ar (50) fra Likud-partiet har tidligere vært utdanningsminister og innenriksminister.

Meningsmålingen viste også at Netanyahus Likud-parti vil få flest stemmer av alle partiene i et parlamentsvalg uansett om det blir ledet av Netanyahu eller av en annen.

Respondentenes favoritt til å overta som statsminister er Gideon Sa’ar fra Likud. Han var utdanningsminister fra mars 2009 til mars 2013 og innenriksminister fra mars 2013 til november 2014.

Meningsmålingen ble gjennomført i begynnelsen av august 2017 blant 600 jødiske israelere og 151 israelske arabere. Feilmarginen er på 3,6 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag