Meningsmåling viser at to av tre israelere mener Netanyahu bør trekke seg dersom han tiltales

Et knapt flertall av israelerne tror ikke på Netanyahus forsikringer om at han er uskyldig.

Netanyahu på talerstolen i FNs generalforsamling 1. oktober 2015. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)

I en meningsmåling publisert søndag 6. august av den israelske tv-kanalen Channel 2 kommer det fram at 66 prosent av de spurte israelerne mener Benjamin Netanyahu bør gå av som statsminister hvis han blir tiltalt for «bestikkelser, bedrageri og tillitsbrudd» som et resultat av den pågående politietterforskningen. Det skrev Times of Israel søndag kveld.

21 prosent av de 751 israelerne som svarte på meningsmålingen sa han bør fortsette, mens 13 prosent ikke hadde noen mening.

På spørsmål om de tror på Netanyahus forsikringer om at han er uskyldig, svarte 51 prosent nei, mens 27 prosent sa ja. 22 prosent svarte at de ikke vet.

Gideon Sa'ar (Likud) har tidligere vært minister i Netanyahus regjeringer.
Gideon Sa’ar (50) fra Likud-partiet har tidligere vært utdanningsminister og innenriksminister.

Meningsmålingen viste også at Netanyahus Likud-parti vil få flest stemmer av alle partiene i et parlamentsvalg uansett om det blir ledet av Netanyahu eller av en annen.

Respondentenes favoritt til å overta som statsminister er Gideon Sa’ar fra Likud. Han var utdanningsminister fra mars 2009 til mars 2013 og innenriksminister fra mars 2013 til november 2014.

Meningsmålingen ble gjennomført i begynnelsen av august 2017 blant 600 jødiske israelere og 151 israelske arabere. Feilmarginen er på 3,6 prosent.

Forrige artikkelMIFF talte israelernes sak hos Unge Høyre og FpU
Neste artikkelSAIH forsvarer seg mot MIFFs kritikk med å dikte opp beskyldninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.