– Ingen er mer egnet til å styre Israel enn meg

Ehud Barak hinter om at han kan være på vei tilbake til politikken.

Tidligere statsminister Ehud Barak rykker ut med støtte til Isaac Herzog som statsministerkandidat. (Foto: World Economic Forum)
Tidligere statsminister Ehud Barak hinter i et TV-intervju at han vurderer å gjøre comeback. (Foto: World Economic Forum)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den tidligere israelske statsministeren Ehud Barak hinter om at han kan komme til å gjøre et politisk comeback. I et TV-intervju sier Barak at han er den mest kvalifiserte kandidaten til å ha jobben som Israels statsminister.

– Jeg er i dag mer moden og i bedre stand til å lede staten Israel enn noen annen kandidat, sa Barak i TV-intervuet. Dermed inkluderte han også dagens statsminister Benjamin Netanyahu, skriver avisen Times of Israel.

75-åringen, som også har vært forsvarsminister i Israel, sier han får mange oppfordringer om å returnere til det politiske liv igjen.

– Noen sendte meg en meningsmåling, for fire måneder siden, som viste at hvis det hadde et løp mellom meg og Netanyahu, så ville jeg vunnet majoriteten av de sekulære stemmene.

Barak har ikke kommentert om han eventuelt har planer om å bli medlem av et eksisterende parti, eller om han vil starte sitt eget. Han var Israels statsminister fra 1999 til 2001 for det israelske Arbeiderpartiet.

Fra 2007 til 2013 var han forsvarsminister, de siste fire årene under Netanyahus ledelse. Barak brøt med Arbeiderpartiet i 2011 og trakk seg fra politikken i 2013. Så gjenstår det å se om 75-åringen, som også er tidenes mest dekorerte soldat i Israel, vil returnere til politikken atter en gang.

Forrige artikkelIsraelske utviklere bak avansert teknologi i Apples nyeste smarttelefon iPhone X
Neste artikkelBli med på gratis helgeseminar om Israel for ungdom
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.