– Ingen er mer egnet til å styre Israel enn meg

Ehud Barak hinter om at han kan være på vei tilbake til politikken.
Tidligere statsminister Ehud Barak rykker ut med støtte til Isaac Herzog som statsministerkandidat. (Foto: World Economic Forum)
Tidligere statsminister Ehud Barak hinter i et TV-intervju at han vurderer å gjøre comeback. (Foto: World Economic Forum)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den tidligere israelske statsministeren Ehud Barak hinter om at han kan komme til å gjøre et politisk comeback. I et TV-intervju sier Barak at han er den mest kvalifiserte kandidaten til å ha jobben som Israels statsminister.

– Jeg er i dag mer moden og i bedre stand til å lede staten Israel enn noen annen kandidat, sa Barak i TV-intervuet. Dermed inkluderte han også dagens statsminister Benjamin Netanyahu, skriver avisen Times of Israel.

75-åringen, som også har vært forsvarsminister i Israel, sier han får mange oppfordringer om å returnere til det politiske liv igjen.

– Noen sendte meg en meningsmåling, for fire måneder siden, som viste at hvis det hadde et løp mellom meg og Netanyahu, så ville jeg vunnet majoriteten av de sekulære stemmene.

Barak har ikke kommentert om han eventuelt har planer om å bli medlem av et eksisterende parti, eller om han vil starte sitt eget. Han var Israels statsminister fra 1999 til 2001 for det israelske Arbeiderpartiet.

Fra 2007 til 2013 var han forsvarsminister, de siste fire årene under Netanyahus ledelse. Barak brøt med Arbeiderpartiet i 2011 og trakk seg fra politikken i 2013. Så gjenstår det å se om 75-åringen, som også er tidenes mest dekorerte soldat i Israel, vil returnere til politikken atter en gang.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise