Venter nytt Knesset-valg i februar

Stor sannsynlighet for at neste Knesset-valg blir mellom slutten av januar og slutten av februar.

Fra Knesset i mai 2015. (Illustrasjonsfoto: Knesset)
Fra Knesset i mai 2015. (Illustrasjonsfoto: Knesset)
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

Det forrige israelske Knesset-valget var 17. mars 2015. Skulle dagens nasjonalforsamling sitte hele valgperioden vil neste valg bli tirsdag 5. november.

Men det er grunn til å forvente at valget blir framskjøvet, skriver Gil Hoffman i Jerusalem Post. Han tror valget kommer til å bli mellom slutten av januar og slutten av februar 2019.

Tirsdag 7. august vedtok høyesterett at Knesset må vedta en ny lov om verneplikt for yeshiva-studenter innen 2. desember. Det er lite sannsynlig at Netanyahus nåværende koalisjon klarer å enes om en revidert lovtekst, særlig ikke like i forkant av et valg, og det er dette som gjør et valg vinteren 2019 mest sannsynlig.

Knesset kommer tilbake etter sommerferie 15. oktober. Etter at Knesset vedtar nyvalg, skal det etter loven være minimum 90 dager valgkampperiode. Normalt velger partiene å avholde valget første tirsdag deretter. Tidligste mulige dato for et nyvalg vil derfor være tirsdag 15. januar.

Men Benjamin Netanyahu har lovet, stikk i strid mot alt du så og leste i Dagbladet 7. august, å vedta en ny lov eller gjøre en lovendring som ivaretar interessene til Israels drusiske befolkning før et nytt valg. Selv om nesten alle partiene er ventet å støtte dette, vil det ta minimum noen uker etter at Knesset er tilbake fra ferie. Derfor er den tidligste realistiske valgdatoen tirsdag 29. januar.

Forrige artikkelNytt lavmål av Dagbladet – rasisme, antisemittisme og fake news i en salig blanding
Neste artikkelMIFFs videooppgjør med Støres apartheid-anklage sett i over tusen timer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.