Naftali Bennett ga fornyet støtte til Benjamin Netanyahu

Utdanningsminister Naftali Bennett ga den israelske befolkningen en stor overraskelse mandag formiddag.

Naftali Bennett. (Skjermdump fra i24)
Naftali Bennett. (Skjermdump fra i24)

Mandag 19. november var det ventet at utdanningsminister Naftali Bennett og justisminister Ayelet Shaked fra det høyreorienterte partiet Bayit Yehudi skulle trekke seg fra regjeringen. Dermed ville regjeringen til Benjamin Netanyahu mistet sitt knappe flertall i Knesset.

Omkring klokken 09.30 holdt Bennett og Shaked en felles pressekonferanse i Knesset. Bennett innledet med en klageliste over statsminister Benjamin Netanyahus ledelse, og de fleste observatører varslet nyvalg. Men mot slutten av talen overrasket Bennett med å gi fornyet støtte til Netanyahu. Han trakk sitt ultimatum om å bli forsvarsminister og sa at han vil fortsette som utdanningsminister.

– De neste ukene vil bli en test for Netanyahu sa, Bennett. Han nevnte særskilt kravet om å fjerne den ulovlig oppsatte beduinleiren i Khan al-Ahmar, som Netanyahu hittil har utsatt på grunn av internasjonalt press.

– Vi har valgt å legge til side partipolitikk for landets beste, forklarte Shaked.

– Vi har gjort fantastisk arbeid på utdanning- og justisfeltet og vi kan gjøre mer. På fredag leder jeg komitéen for å velge nye dommere, la hun til.

Bennett og Shaked kritiserte Avigdor Lieberman, som i forrige uke trakk seg som forsvarsminister og tok partiet sitt med ut av regjeringen.

Pressekonferansen ble avsluttet uten at partilederen og nestlederen tok spørsmål fra salen.

Forrige artikkelNRK Her og nå ble NRK Fortid og forsnakkelser
Neste artikkelNy demonisering av Israel rettet mot norske skolebarn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.