Politiet ber om tiltale mot Netanyahu for bestikkelser

Israelsk politi ber statsadvokaten ta ut tiltale mot statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone Sara Netanyahu.

Benjamin og Sarah Netanyahu går om bord på flyet til USA på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv søndag. To dager senere skal statsministeren tale til den amerikanske Kongressen. (Foto: GPO)
Benjamin og Sarah Netanyahu går om bord på flyet til USA på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv i 2015. (Foto: GPO)

Ifølge israelsk politi har Netanyahu, i kraft av også å være kommunikasjonsminister, gitt fordeler til forretningsmannen Shaul Elovitch og hans teleselskap Bezeq verdt flere hundre millioner kroner i bytte mot positiv omtale av statsministeren på nyhetssiden Walla, som også eies av Elovitch.

– Statsministeren og hans folk blandet seg direkte og kontinuerlig, noen ganger daglig, inn i innholdet publisert på nettsiden Walla News, og prøvde også å påvirke ansettelsen av redaktører og reportere via deres kontakt med Shaul og Iris Elovitch, skriver politiet, ifølge Times of Israel.

Statsministeren beskriver politiets arbeid som en «heksejakt» og anklagene som «grunnløse».

– Jeg ga ingenting til Elovitch og jeg fikk ingenting fra Elovitch, hevder Netanyahu.

Fra opposisjonen i Knesset kommer det krav om at Netanyahu må gå av.

– En statsminister med så mange korrupsjonssaker rundt seg kan ikke fortsette i jobben og må gå av, sier Avi Gabbay, leder av Arbeiderpartiet.

Forrige artikkelPolitiet mistenker terror etter at jordaner angrep to israelske medarbeidere med hammer
Neste artikkelCNN med skoleeksempel for Operasjon Dagsverk og KFUK-KFUM Global
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.