Politiet ber om tiltale mot Netanyahu for bestikkelser

Benjamin og Sarah Netanyahu går om bord på flyet til USA på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv søndag. To dager senere skal statsministeren tale til den amerikanske Kongressen. (Foto: GPO)
Benjamin og Sarah Netanyahu går om bord på flyet til USA på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv i 2015. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge israelsk politi har Netanyahu, i kraft av også å være kommunikasjonsminister, gitt fordeler til forretningsmannen Shaul Elovitch og hans teleselskap Bezeq verdt flere hundre millioner kroner i bytte mot positiv omtale av statsministeren på nyhetssiden Walla, som også eies av Elovitch.

– Statsministeren og hans folk blandet seg direkte og kontinuerlig, noen ganger daglig, inn i innholdet publisert på nettsiden Walla News, og prøvde også å påvirke ansettelsen av redaktører og reportere via deres kontakt med Shaul og Iris Elovitch, skriver politiet, ifølge Times of Israel.

Statsministeren beskriver politiets arbeid som en «heksejakt» og anklagene som «grunnløse».

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ga ingenting til Elovitch og jeg fikk ingenting fra Elovitch, hevder Netanyahu.

Fra opposisjonen i Knesset kommer det krav om at Netanyahu må gå av.

– En statsminister med så mange korrupsjonssaker rundt seg kan ikke fortsette i jobben og må gå av, sier Avi Gabbay, leder av Arbeiderpartiet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag