Nytt arabisk parti vil bygge bro mellom israelere og palestinere

New Horizon ønsker å utfordre den mer radikale arabiske felleslisten.
Israels nasjonalforsamling Knesset. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Israels nasjonalforsamling Knesset. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Et nytt arabisk parti kaster seg inn i valgkampen i forkant av valget 9. april. Partiet New Horizon sier de ønsker å være et moderat alternativ til den mer radikale arabiske felleslisten Joint Arab List, skriver avisen Israel Hayom.

Ifølge israelske medier ble New Horizon registrert hos Justisdepartementet i midten av desember som et «arabiske sentrumsparti». Partiets politikk skal være å «forene det ideologiske gapet mellom moderate arabere og jøder, forbedre statusen til israelske arabere og arbeide for en nasjonal plan for å løse boligmangelen i den arabiske sektoren av det israelske samfunnet».

Partiets grunnlegger, 62 år gamle Salman Abu Ahmad fra Nasaret, sier partiets kandidater til valget vil bestå av israelske arabere fra hele Israel.

Andre saker på programmet er en forbedring av utdanningssystemet, bekjempelse av kriminalitet og vold i det arabiske samfunnet, en styrking av kvinners status i det arabiske samfunnet, arbeide for en historisk forsoning mellom israelere og palestinere og arbeide for fred med arabiske stater.

Rundt 20% – drøyt to millioner – av befolkningen i Israel er arabere.

Selv om partiet ønsker å ha en bredere appell enn den arabiske felleslisten, en allianse bestående av partiene Balad, Ra’am-Ta’al og Hadash, utelukker ikke Abu Ahmad å bli med i alliansen hvis partiet blir valgt inn i Knesset.

Den arabiske felleslisten fikk 13 av de 120 setene i Knesset ved valget i 2015. På meningsmålinger ligger fraksjonen an til å få 12 seter i april.

Etter at nyvalget ble varslet har det skjedd store endringer i israelsk politikk.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise