Nederlag for Netanyahu i primærvalget til Likud

Fremgang for Netanyahus erkerival innad i Likud.

Gideon Sa'ar (Likud) har tidligere vært minister i Netanyahus regjeringer.
Gideon Sa'ar har tidligere vært minister i Netanyahus regjeringer. Nå er han en av statsministerens rivaler i Likud.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det ble flere nederlag for statsminister Benjamin Netanyahu i primærvalget til Israels største parti, Likud. Primærvalget avgjør hvilke kandidater som skal stille på partiets liste ved Knesset-valget 9. april. Netanyahu lykkes ikke med å skvise ut sin erkerival Gideon Sa’ar, i tillegg til at flere kandidater som er lojale til den sittende statsministeren havnet nedover på listen til Likud.

Den tidligere innenriksministeren Sa’ar, som har blitt anklaget av Netanyahu for å undergrave ham, fikk tredje flest stemmer i primærvalget, etter at nesten alle stemmene er telt opp, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Transportminister Yisrael Katzh og Knessets president Yuli Edelstein fikk flest stemmer. Som leder av partiet står Netanyahu automatisk på førsteplass.

Resultatet fra primærvalget indikerer at Likud-politikerne som har vært lojale til Netanyahu og offentlig støttet ham ikke har høstet noen fordeler. Netanyahu-lojale politikere som Nava Boker og kommunikasjonsminister Ayoub Kara må etter alt å dømme forlate Knesset etter valget 9. april.

Andre Likud-politikere som trolig ryker ut av Knesset er Oren Hazan, Yehuda Glick og Anat Berko. Sistnevnte besøkte i fjor MIFFs Israelkonferanse i Oslo.

58% av de 120.000 stemmeberettigede Likud-velgerne avga sin stemme i valget, som er en økning i forhold til 52% i primærvalget før forrige valg.

Ifølge meningsmålingene ligger Likud an til å vinne 30 seter ved valget i april. Da vil i så fall disse kandidatene representere Likud, ifølge Ha’aretz:

Forrige artikkelSV ble helt alene i ønsket om boikott av israelske bosetninger
Neste artikkelTaper millioner på Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.