Dette bildet slår ned som en politisk bombe

To av Benjamin Netanyahus største konkurrenter slår seg sammen.
Gabi Ashkenazi, Yair Lapid, Benny Gantz og Moshe Ya'alon forener sine styrker før valget i Israel 9. april. (Foto: Facebook)
Gabi Ashkenazi, Yair Lapid, Benny Gantz og Moshe Ya'alon forener sine styrker før valget i Israel 9. april. (Foto: Facebook)

Statsminister Benjamin Netanyahus to største rivaler i sentrum-venstre i den israelske politikken har annonsert at de slår seg sammen i forbindelse med valget 9. april. The Israel Resilience Party-leder Benny Gantz og Yesh Atid-leder Yair Lapid har bestemt at partiene stiller med felles liste til valget. De har også fått med seg den tidligere IDF-sjefen Gabi Ashkenazi på laget.

Avtalen mellom partiene innebærer at de to partilederne vil dele på rollen som statsminister, hvis de får nok stemmer til å danne en ny regjering. Først vil Gantz være statsminister i to og et halvt år før Lapid overtar posisjonen.

De to partilederne møttes én dag før partilisten til valget i april måtte sendes inn, og ble i siste liten enige om å slå seg sammen i håp om å vinne valget.

De to partiene til sammen ligger an til å kunne få 32 seter i Knesset. Det er ett sete mer enn Netanyahus parti Likud, som i dag er Israels største parti.

Tidligere meningsmålinger har likevel vist at Netanyahus regjeringskoalisjon ligger an til å beholde makten ved valget, med 64 av av 120 seter i Knesset.

Likud sendte ut en pressemelding like etter at den politiske alliansen mellom Gantz og Lapid ble offentliggjort, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

– Valget er enkelt: Det er enten en venstreorientert regjering styrt av Lapid og Gantz, støttet av en blokk av arabiske partier, eller en høyreorientert regjering ledet av Netanyahu, skriver sentrum-høyre-partiet i en uttalelse.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise