– Trump mener han ville fått 98% av stemmene hvis han stilte til valg i Israel

Donald Trump er en populær mann i Israel, men er han så populær?

USAs president Donald Trump besøker Israel på sin første utenlandstur. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)
Donald Trump er en populær mann i Israel. Her fra sitt Israel-besøk i 2017. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)

USAs president Donald Trump skal i et møte med støttespillere til det republikanske partiet ha sagt at han ville ha vunnet med 98 prosent av stemmene hvis han stilte til valg som statsminister i Israel, ifølge en artikkel hos Ynetnews, som viser til en reportasje fra nyhetssiden Axios.

Det var på et lukket møte på Trumps eiendom Mar-a-Lago at presidenten, som deltok på et lukket møte for noen av partiets største økonomiske støttespillere, også skal ha sagt at Demokratene i USA hater det jødiske folk.

Trump skal ha sagt at han var forbløffet over hvor mye støtte Demokratene får fra amerikanske jøder, og pekte blant annet på kontroversene rundt den muslimske kongresskvinnen Ilhan Omar – som har kommet med flere kontroversielle anti-jødiske utspill de siste ukene.

Videre skal den amerikanske presidenten ha understreket sitt bidrag til den jødiske staten, og fokusert spesielt på den historiske avgjørelsen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og avgjørelsen om å flytte landets ambassade dit.

Det er sant at Donald Trump er en populær mann i Israel. I fjor viste en undersøkelsen at 82 prosent av jødiske israelere har tillit til Trumps politikk (69% av israelere totalt) og at 94 prosent av jødiske israelere har et generelt positivt syn på USA (83% av israelere totalt). Det spørs likevel om han hadde fått 98 prosent av stemmene ved valget.

Forrige artikkelRiksadvokaten mener «fuck jøder» kan tolkes som kritikk av Israel
Neste artikkelTre hundre samlet til festmøte for norsk-israelsk samarbeid
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.