En av disse er ekstremt populær hos unge velgere

Vil israelske ungdommer stemme på Benny Gantz eller Benjamin Netanyahu?

Tidligere IDF-sjef Benny Gantz og Benjamin Netanyahu kjemper om makten i Israel. (Foto: Wikimedia Commons)
Tidligere IDF-sjef Benny Gantz og Benjamin Netanyahu kjemper om makten i Israel. (Foto: Wikimedia Commons)

En undersøkelse gjennomført av Israel Democracy Institute viser at den sittende statsministeren Benjamin Netanyahu er svært populær blant unge israelske velgere. Hele 65% av velgerne i alderen 18 til 24 år sier de håper Netanyahu forblir statsminister etter valget 9. april. Bare 17%, nesten 50 prosentpoeng mindre, vil at hans argeste rival, den tidligere IDF-sjefen Benny Gantz, skal overta posisjonen, skriver nettavisen Times of Israel.

Blant de eldre velgerne er derimot den tidligere generalen mer populær. Hos israelere over 65 år er det 53% som foretrekker Gantz, mot 35% som vil ha Netanyahu. Tar man med velgere i alle aldersgrupper er Netanyahu knepent foran Gantz. 42,5% av israelerne ønsker at Netanyahu skal fortsette, mens 40,5% foretrekker Gantz som statsminister etter valget 9. april.

Netanyahu er svært populær hos dem under 45 år, mens Gantz får mest støtte fra dem over 45. (Foto: Israel Democracy Institute)
Netanyahu er uten tvil den mest populære kandidaten blant velgere under 45 år. (Foto: Israel Democracy Institute)
Forrige artikkelDerfor er det viktig med israelsk suverenitet over Golan
Neste artikkelPMW: – Palestinske myndigheter prioriterer lønn til terrorister foran medisinsk behandling til befolkningen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.