Netanyahu lover at ingen bosettere vil bli flyttet

– Det er dødfødt å la dem bli under palestinsk kontroll, forklarer Netanyahu.

Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

De siste dagene før valget tirsdag 9. april har statsminister Benjamin Netanyahu gitt en rekke intervjuer til israelske medier. Et hovedfokus for Likud-lederen har vært å vinne flest mulig stemmer fra andre høyreorienterte partier.

Netanyahus løfte om å annektere israelske bosetninger fikk oppmerksomhet i norske medier, men vi har ikke sett noen nevne at bosetningenes områder, inkludert landbruksområder, utgjør kun 3 prosent av arealet på Vestbredden. Det er de israelske bosetterne i disse områdene Netanyahu lover skal forbli under israelsk suverenitet.

Netanyahu har ikke vært veldig konkret på hvor stort område av Vestbredden han vil annektere, men understreket i et intervju at han tenker seg de områdene hvor de israelske bosetningene ligger. Området av Vestbredden som i Oslo-avtalene ble definert som Område C, hvor Israel har full sikkerhetskontroll, utgjør om lag 60 prosent av arealet. Noen av de mindre høyrepartiene vil annektere hele område C eller hele Vestbredden. Det er for å vinne stemmer fra slike partier Netanyahu kom med sin uttalelse, forklarer journalist Raphael Ahren i Times of Israel. Senest i februar 2018 avviste Netanyahu et lovforslag som ville realisert det som Netanyahu i valgkampmodus nå lover at han vil gjøre: formelt innføre israelsk lov i alle bosetninger, store og små.

Forrige artikkelBarnefilm som fremstiller terrorangrep som «magiske» skal gjøre skam på Norge i Danmark
Neste artikkelDe siste meningsmålingene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -