Netanyahu lover at ingen bosettere vil bli flyttet

- Det er dødfødt å la dem bli under palestinsk kontroll, forklarer Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

De siste dagene før valget tirsdag 9. april har statsminister Benjamin Netanyahu gitt en rekke intervjuer til israelske medier. Et hovedfokus for Likud-lederen har vært å vinne flest mulig stemmer fra andre høyreorienterte partier.

Netanyahus løfte om å annektere israelske bosetninger fikk oppmerksomhet i norske medier, men vi har ikke sett noen nevne at bosetningenes områder, inkludert landbruksområder, utgjør kun 3 prosent av arealet på Vestbredden. Det er de israelske bosetterne i disse områdene Netanyahu lover skal forbli under israelsk suverenitet.

Netanyahu har ikke vært veldig konkret på hvor stort område av Vestbredden han vil annektere, men understreket i et intervju at han tenker seg de områdene hvor de israelske bosetningene ligger. Området av Vestbredden som i Oslo-avtalene ble definert som Område C, hvor Israel har full sikkerhetskontroll, utgjør om lag 60 prosent av arealet. Noen av de mindre høyrepartiene vil annektere hele område C eller hele Vestbredden. Det er for å vinne stemmer fra slike partier Netanyahu kom med sin uttalelse, forklarer journalist Raphael Ahren i Times of Israel. Senest i februar 2018 avviste Netanyahu et lovforslag som ville realisert det som Netanyahu i valgkampmodus nå lover at han vil gjøre: formelt innføre israelsk lov i alle bosetninger, store og små.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise