Både Netanyahu og Gantz erklærer seier

Det er fortsatt uklart hvem som kan danne regjering etter valget i Israel tirsdag 9. april.

Tidligere IDF-sjef Benny Gantz og Benjamin Netanyahu kjemper om makten i Israel. (Foto: Wikimedia Commons)
Tidligere IDF-sjef Benny Gantz og Benjamin Netanyahu kjemper om makten i Israel. (Foto: Wikimedia Commons)

Valgdagsmålingene som ble publisert like etter at valglokalene stengte i Israel tirsdag kveld spriker. Men alle forteller at valgresultatet mellom høyresiden og venstresiden er veldig jevnt.

Ifølge Ha’aretz (skjermdump) gir et gjennomsnitt av tre tv-kanalers valgdagsmålinger følgende resultat:

Ifølge Kanal 12s valgdagsmåling blir resultatet 60-60 mellom blokkene.

Ifølge Kanal 13s valgdagsmåling blir resultatet 66-54 i fordel til høyresiden.

Ifølge Kans valgdagsmåling blir resultatet 64-56 i fordel til høyresiden.

– Høyresiden ledet av Likud vant en klart seier. Jeg takker innbyggerne i Israel for tilliten. Jeg vil starte å etablere en høyreorientert regjering med våre naturlige partnere i kveld, skrev Benjamin Netanyahu på Twitter.

I vinter brøt utdanningsminister Naftali Bennett og og justisminister Ayelet Shaked ut av Bayit Yehudi og dannet Det nye høyrepartiet. Nå ser det ut som de kan miste sin representasjon i Knesset på noen valgdagsmålinger.

MIFF kommer tilbake med mer når de mer endelige resultatene blir klare onsdag morgen.

 

VALGVAKEN I MIFF BERGEN

Se livesendingen av valgvaken i MIFF Bergen, hvor Dagen-journalist Kenneth Fjell Rasmussen og tidligere sjefsredaktør i Dagen Odd Sverre Hove deltok med ekspertkommentarer sammen med Morten Fjell Rasmussen, leder i MIFF Bergen og nestleder i MIFF Norge.

To av Norges fremste Israel-eksperter, Morten Fjell Rasmussen (MIFFs nestleder) og Odd Sverre Hove (tidligere sjefsredaktør i Dagen) kommenterer valget live fra MIFF Bergens valgvake.Dette vil du høre!

Publisert av Conrad Myrland Tirsdag 9. april 2019

Forrige artikkelSlik opplevde MIFF møtet med UNRWAs generalkommisær
Neste artikkelSlik er mandatfordelingen i Knesset
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.