Gantz tror få ord skal gi seier

Lederen av «Blue and White»-partiet har holdt en lav profil i valgkampen så langt.

Benny Gantz (t.h.) og partiet hans har fått med seg tidligere forsvarsminister Moshe Ya’alon på laget. (Foto: Facebook)
Benny Gantz (t.h.) og tidligere forsvarsminister Moshe Ya’alon i partiet Blue and White. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det politiske Israel girer på ny opp til Knesset-valg. 17. september – bare fem måneder siden sist – skal det nok en gang avgjøres hvordan sammensetningen av den neste nasjonalforsamlingen blir.

– Det eneste som ser ut til å mangle, er en kandidat som kan konkurrere mot statsminister Benjamin Netanyahu, skriver Gil Hoffman i en kommentarartikkel i Jerusalem Post. Det er Benny Gantz fra partiet «Blue and White» som skulle ha spilt denne rollen, men han har foreløpig holdt en veldig lav profil. Hvor er han?

– Som enhver god general, er han i sin bunker [underjordiske kontrollrom]. Ikke en militær bunker, hvor han pleide å tilbringe mye tid, men en politisk som blir styrt omtrent som en militær, svarer Hoffman på sitt eget spørsmål. Ifølge journalisten jobber Gantz «natt og dag» for å forberede en strategi som kan gi seier mot Netanyahu og Likud om tre måneder.

En viktig del av strategien så langt ser ut til å være tilbakeholden med politiske utspill og være relativ positiv, i håp om å fremstå som en statsmann.  

Forrige artikkelStanghelle snubler i Jerusalem
Neste artikkelSjekk denne utrolige oppfinnelsen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.