Netanyahu bedt om å danne regjering

Onsdag 25. september møttes Benny Gantz (t.v.) og Benjamin Netanyahu (t.h.) til samtaler hos president Reuven Rivlin. Samtalene førte ikke til en samlingsregjering mellom Gantz parti Blue and White og Netanyahus Likud-parti. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag kveld besluttet den israelske presidenten Reuven Rivlin å gi sittende statsminister Benjamin Netanyahu i oppgave å danne regjering. Netanyahu får oppgaven etter at hans Likud-parti og sentrum-venstre partiet Blue and White ikke klarte å bli enige om en samlingsregjering. De to partiene, som sammen ville hatt flertall, har forhandlet om et samarbeid uten resultat.

Omvalget 16. september ga verken Likud eller Blue and white flertall i nasjonalforsamlingen. Dermed er situasjonen tilnærmet lik hvordan den var etter det første valget 9. april i år. Også den gang fikk Netanyahu i oppgave å danne regjering. Det lykkes han ikke med og det måtte lyses ut nyvalg.

Nå er spørsmålet om Netanyahu vil klare å samle et styringsdyktig flertall bak seg. Hvis ikke kan det ende med en tredje runde med valg. Det trengs 61 mandater for å ha flertall. I dag har Netanyahu støtte av 55. Avigdor Lieberman og partiet Israel Beiteinu sitter på vippen med sine 9 mandater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men han har sagt at han bare vil støtte en samlingsregjering mellom sentrum-venstre partiet Blue and White og sentrum-høyre partiet Likud.

Et nyvalg er ikke bare svært dyrt for det israelske samfunnet, men skaper også politisk usikkerhet i en tid hvor landet er truet på mange kanter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag