Høringen i Netanyahus korrupsjonssaker er i gang

Riksadvokaten og Netanyahus advokater møtes i dag.

Benjamin Netanyahu er trukket inn i en ny korrupsjonssak, men avviser påstandene. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Sara og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag formiddag begynner en serie på minst fire møter i justisdepartementet som kan avgjøre Benjamin Netanyahus videre politiske skjebne. Netanyahus forsvarergruppe – 10-12 advokater – er ledet av Ram Caspi, Amit Hadad og Yosi Ashkenazi. På motsatt side møter omkring 20 representanter for påtalemyndighetene, ledet av riksadvokat Avichai Mandelblit og statsadvokatene Shai Nitzan og Liat Ben-Ari. Møtet blir avholdt i kjelleren, i et rom uten vinduer og mobildekning, skriver Ha’aretz.

Målet til Netanyahus forsvarere er å tilbakevise anklagene mot Netanyahu i tre korrupsjonssaker, enten slik at riksadvokaten aldri tar ut tiltale eler reduserer alvorsgraden i tiltalen. Påtalemyndigheten har varslet at de vil ta sin avgjørelse innen utgangen av året.

Sak 4000 står på agendaen onsdag og torsdag. Netanyahu er anklaget for å ha drevet frem reguleringsendringer i telekommunikasjonssektoren som ble til fordel for Shaul Elovitch, i bytte mot positiv omtale på nyhetsnettsiden Walla (som eies av Elovitch). Netanyahus forsvarere mener han bare fulgte anbefalinger fra byråkrater. De vil også hevde at det ikke gjort ble noen korrupsjonslignende avtale med Elovitch og påpeke at alle politikere har komplekse relasjoner med media.

Sak 1000 og 2000 kommer på agendaen søndag og mandag. I sak 1000 er Netanyahu anklaget for å ha mottatt gaver verdt flere hundretusen kroner. Statsministerens forsvarere hevder dette var gaver fra venner, og ikke innebar korrupsjon. De hevder også at gavene ikke var på mye verdt som påtalemyndighetene vil ha det til. I sak 2000 er Netanyahu anklaget for å gjøre en avtale med avisen Yedioth Aharonoth om å svekke en konkurrent i bytte mot mer positiv omtale. Netanyahus forsvarere sier påtalemyndighetens opptak av samtaler bare var løst snakk fra Netanyahus side, han hadde aldri hatt til hensikt å gjennomføre planene.

Tirsdag kveld demonstrerte omkring 300 Netanyahu-tilhengere utenfor boligen til Mandelblit i Petah Tikva, melder Times of Israel.

Forrige artikkelAurora spiller i Israel
Neste artikkelBlant Arafats livvakter, bosettere og israelske legender
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.