– Jeg bør overta etter Netanyahu

Tidligere Jerusalem-ordfører Nir Barkat drømmer om å bli statsminister.

Jerusalems tidligere ordfører Nir Barkat lanserer seg selv som en framtidig statsminister i Israel. (Foto: Facebook)

Jerusalems tidligere ordfører Nir Barkat sier han bør overta som Likud-leder når Benjamin Netanyahus politiske karriere er over. Det er første gang han lanserer seg selv som en framtidig statsminister, skriver Yedioth Ahronot.

– Den dagen Netanyahu-æraen er over vil jeg stille som kandidat for partiledervervet og statsministerjobben, forteller Likud-politikeren.

Men da må han utmanøvrere flere politiske rivaler innad i sentrum-høyre partiet. En av dem er Gideon Sa’ar, med egne ambisjoner om ledervervet.

– Hvis det blir meg mot han vil jeg vinne, sier en selvsikker Barkat.

59-åringen gjorde stor suksess i forretningslivet, før han valgte en karriere innenfor politikken. I dag sitter han i den israelske nasjonalforsamlingen.

– Jeg har veldig god kontakt med amerikanerne og verden forøvrig. Å kunne snakke med verdensledere på samme måte som Netanyahu gjør er en tøff utfordring, forklarer Barkat, som er sikker på at han vil lykkes med det.

I motsetning til Gideon Sa’aar, som sier han er klar til å utfordre Benjamin Netanyahu som Likud-leder, er det uaktuelt for Barkat å utfordre dagens partileder og sittende statsminister, til tross for korrupsjonsanklagene.

– Jeg ville aldri utfordret Netanyahu. Jeg håper han blir sittende i lang tid framover. Når tiden kommer, og han selv velger å gi seg, så vil jeg bli den neste statsministeren, sier Barkat i intervjuet med Yedioth Ahronot.

Den tidligere forretningsmannen er i dag god for over én milliard kroner. Han frykter ikke at rikdommen skal bli en hemsko i kampen om partiledervervet.

– Tvert imot, så er den økonomiske komforten en stor fordel. Jeg er ikke avhengig av noen. Det finnes ikke en idiot på denne jorden som vil forsøke å bestikke meg. I løpet av min tiårsperiode som ordfører i Jerusalem hadde jeg en lønn på én shekel i året [2,5 kroner]. Den samme lønnen har jeg som politiker i nasjonalforsamlingen i dag. Jeg er ikke ute etter noen fordeler. Jeg kommer med blanke ark og ønsker å gjøre denne nasjonen enda bedre.

Men til tross for at Barkat ser ut til å ha stor tro på seg selv, er kilder innad i Likud skeptiske til at han vil klare å danke ut veteranene i det styrende partiet, i maktkampen som vil oppstå den dagen Netanyahu er ferdig.

Barkat vil gjerne bli statsminister i Israel, men ikke før Netanyahu selv velger å gi seg. (Foto: Facebook)
Forrige artikkelUsant i lokalavisen Firda om den palestinske cupfinalen i fotball
Neste artikkelMIFF advarer norske skoler mot feil og mangler i pensum
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.