– Jeg tror vi går mot et tredje valg

Redaktør Lahav Harkov i Jerusalem Post ga et innblikk bak kulissene i israelsk politikk.
Redaktøren i Jerusalem Post, Lahav Harkov, under MIFF Forum 2019. (Foto: Bjarte Bjellås)

Få følger den israelske politikken tettere enn Lahav Harkov, redaktør i den israelske avisen Jerusalem Post. Søndag 3. november ga hun et innblikk i den fastlåste situasjonen i israelsk politikk under MIFF Forum i Oslo.

– Ingen klarte å få det nødvendige flertallet etter det første valget. Resultatet ble ikke så veldig annerledes den andre gangen, så derfor har vi ikke hatt en regjering på snart ett år, fortalte Harkov til forsamlingen.

Verken valget i april eller nyvalget i september ga noen av de politiske blokkene i Israel det nødvendige flertallet for å danne regjering. Dermed er det stor fare for at Israel går mot et kostbart tredje valg.

– Slik situasjonen er nå ser det ut til at vi går mot et tredje valg, men som israeler håper jeg at politikerne klarer å finne fram til et kompromiss.

Harkov ga oss et innblikk i den komplekse situasjonen rundt sittende statsminister Benjamin Netanyahu, som er mistenkt for korrupsjon.

– Jeg kunne snakket en time bare om dette temaet alene, humret hun.

Hele foredraget til den israelske redaktøren kan du se i opptak her:

Bak kulissene i Knesset. Foredrag ved Lahav Harkov fra Jerusalem Post.

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Søndag 3. november 2019

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise