– Jeg tror vi går mot et tredje valg

Redaktør Lahav Harkov i Jerusalem Post ga et innblikk bak kulissene i israelsk politikk.

Redaktøren i Jerusalem Post, Lahav Harkov, under MIFF Forum 2019. (Foto: Bjarte Bjellås)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Få følger den israelske politikken tettere enn Lahav Harkov, redaktør i den israelske avisen Jerusalem Post. Søndag 3. november ga hun et innblikk i den fastlåste situasjonen i israelsk politikk under MIFF Forum i Oslo.

– Ingen klarte å få det nødvendige flertallet etter det første valget. Resultatet ble ikke så veldig annerledes den andre gangen, så derfor har vi ikke hatt en regjering på snart ett år, fortalte Harkov til forsamlingen.

Verken valget i april eller nyvalget i september ga noen av de politiske blokkene i Israel det nødvendige flertallet for å danne regjering. Dermed er det stor fare for at Israel går mot et kostbart tredje valg.

– Slik situasjonen er nå ser det ut til at vi går mot et tredje valg, men som israeler håper jeg at politikerne klarer å finne fram til et kompromiss.

Harkov ga oss et innblikk i den komplekse situasjonen rundt sittende statsminister Benjamin Netanyahu, som er mistenkt for korrupsjon.

– Jeg kunne snakket en time bare om dette temaet alene, humret hun.

Hele foredraget til den israelske redaktøren kan du se i opptak her:

Bak kulissene i Knesset. Foredrag ved Lahav Harkov fra Jerusalem Post.

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Søndag 3. november 2019
Forrige artikkelEksponerte antisemittismen bak BDS
Neste artikkelHvorfor hater den radikale venstresiden Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.