Gantz får første forsøk på å danne regjering

President Reuven Rivlin varslet søndag 15. mars at Benny Gantz har blitt pekt på som statsministerkandidat av 61 av 120 Knesset-medlemmer.
Yair Lapid (t.v.), Moshe Ya'alan, Benny Gantz og Gabi Ashkenazi i Blue and White i samtaler 17. november. (Foto: Facebook)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Alle Knesset-representantene i Den arabiske felleslisten har samlet seg om å anbefale Benny Gantz fra Blue and White som ny statsministerkandidat. Det har også valglisten Labour-Gesher-Meretz og Israel Beiteinu. Dermed får Gantz mandat fra et knappest mulig flertall i Knesset til å forsøke å danne en regjeringskoalisjon.

President Reuven Rivlin holdt søndag kveld et møte mellom lederne av Israels to største partier, Likud-leder Benjamin Netanyahu og Gantz. Han oppfordret partiene til å danne en samlingsregjering. I etterkant kom Netanyahu og Gantz med en felles uttalelse hvor de varslet at partienes forhandlingsgrupper møtes om kort tid.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise