Gantz får første forsøk på å danne regjering

President Reuven Rivlin varslet søndag 15. mars at Benny Gantz har blitt pekt på som statsministerkandidat av 61 av 120 Knesset-medlemmer.

Yair Lapid (t.v.), Moshe Ya'alan, Benny Gantz og Gabi Ashkenazi i Blue and White i samtaler 17. november. (Foto: Facebook)

Alle Knesset-representantene i Den arabiske felleslisten har samlet seg om å anbefale Benny Gantz fra Blue and White som ny statsministerkandidat. Det har også valglisten Labour-Gesher-Meretz og Israel Beiteinu. Dermed får Gantz mandat fra et knappest mulig flertall i Knesset til å forsøke å danne en regjeringskoalisjon.

President Reuven Rivlin holdt søndag kveld et møte mellom lederne av Israels to største partier, Likud-leder Benjamin Netanyahu og Gantz. Han oppfordret partiene til å danne en samlingsregjering. I etterkant kom Netanyahu og Gantz med en felles uttalelse hvor de varslet at partienes forhandlingsgrupper møtes om kort tid.

Forrige artikkelIransk stor-ayatollah (93) godkjenner israelsk korona-vaksine til tross for regimets hat mot Israel
Neste artikkelKoronasmitte påvist hos 250 personer i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.