Tilbake til forhandlinger

President Reuven Rivlin har satt midnatt onsdag som ny frist for regjeringsforhandlinger.

Benjamin Netanyahu og Benny Gantz i samtaler hos president Reuven Rivlin i september 2019. (Foto: Haim Zach/GPO)

Mandag kveld møttes Benjamin Netanyahu og Benny Gantz til nye samtaler om en samlingsregjering. I etterkant publiserte de en felles uttalelse der de meldte om «betydelig framgang». Det er avtalt at forhandlingene fortsetter tirsdag.

Dersom det ikke blir en avtale om samarbeid innen midnatt onsdag, vil i prinsippet hvem som helst av de 120 Knesset-representantene kunne bli statsminister dersom han eller hun klarer å samle et flertall bak seg. Dersom det heller ikke blir avklart en regjering i denne perioden, vil det automatisk bli utlyst nyvalg.

– Det blir enten en nasjonal kriseregjering, eller, måtte Gud forby, et fjerde valg som vil bli dyrt og i denne kriseperioden upassende, sa Gantz i intervjuer mandag kveld.

Forrige artikkelYngste koronaoffer i Israel
Neste artikkelDavid Weinberg: Korona og kamp i Midtøsten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.