Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Her signerer de regjeringsavtalen

Mandag 20. april signerte Benny Gantz og Benjamin Netanyahu avtalen om samlingsregjering. (Foto: Twitter)
Benny Gantz og Benjamin Netanyahu skal dele på statsministerjobben.

27. mars skrev MIFF at Benny Gantz og Benjamin Netanyahu var blitt enige om å inngå en samlingsregjering. Det skulle gjøre slutt på over ett år med politisk kaos og usikkerhet. Men signeringen av avtalen uteble og etterhvert slo forhandlingene sprekker. Da så det ut til at Israel igjen ville gå mot nok et valg – det fjerde på bare litt over ett år.

Men mandag kveld kom nyheten om at Gantz og Netanyahu nå har signert en regjeringsavtale. Dermed får Israel omsider en valgt regjering for første gang siden det ble lyst ut nyvalg i desember 2018, skriver Times of Israel.

Netanyahu vil sitte som statsminister de første 18 månedene av regjeringen, før Gantz overtar statsminsterjobben. Gantz, som tidligere var sjef for det israelske forsvaret, vil i de første 18 månedene være forsvarsminister.

I en felles uttalelse fra partiene Blue and White og Likud er partiene enige om en «en nasjonal kriseregjering» for å håndtere koronaviruspandemien.

«Statsministeren mener etableringen av en samlingsregjering i møte med koronaviruset er av nasjonal viktighet», sier en talsmann for Netanyahu.

«Vi forhindret et fjerde valg. Vi vil ivareta demokratiet. Vi vil bekjempe koronaviruset og beskytte alle israelske borgere. Vi har en nasjonal kriseregjering», skriver Gantz, partileder i Blue and White, på Twitter.

Alle detaljene rundt samlingsregjeringen er foreløpig ikke klare.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart