Her signerer de regjeringsavtalen

Benny Gantz og Benjamin Netanyahu skal dele på statsministerjobben.
Mandag 20. april signerte Benny Gantz og Benjamin Netanyahu avtalen om samlingsregjering. (Foto: Twitter)

27. mars skrev MIFF at Benny Gantz og Benjamin Netanyahu var blitt enige om å inngå en samlingsregjering. Det skulle gjøre slutt på over ett år med politisk kaos og usikkerhet. Men signeringen av avtalen uteble og etterhvert slo forhandlingene sprekker. Da så det ut til at Israel igjen ville gå mot nok et valg – det fjerde på bare litt over ett år.

Men mandag kveld kom nyheten om at Gantz og Netanyahu nå har signert en regjeringsavtale. Dermed får Israel omsider en valgt regjering for første gang siden det ble lyst ut nyvalg i desember 2018, skriver Times of Israel.

Netanyahu vil sitte som statsminister de første 18 månedene av regjeringen, før Gantz overtar statsminsterjobben. Gantz, som tidligere var sjef for det israelske forsvaret, vil i de første 18 månedene være forsvarsminister.

I en felles uttalelse fra partiene Blue and White og Likud er partiene enige om en «en nasjonal kriseregjering» for å håndtere koronaviruspandemien.

«Statsministeren mener etableringen av en samlingsregjering i møte med koronaviruset er av nasjonal viktighet», sier en talsmann for Netanyahu.

«Vi forhindret et fjerde valg. Vi vil ivareta demokratiet. Vi vil bekjempe koronaviruset og beskytte alle israelske borgere. Vi har en nasjonal kriseregjering», skriver Gantz, partileder i Blue and White, på Twitter.

Alle detaljene rundt samlingsregjeringen er foreløpig ikke klare.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise