Her signerer de regjeringsavtalen

Benny Gantz og Benjamin Netanyahu skal dele på statsministerjobben.

Mandag 20. april signerte Benny Gantz og Benjamin Netanyahu avtalen om samlingsregjering. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

27. mars skrev MIFF at Benny Gantz og Benjamin Netanyahu var blitt enige om å inngå en samlingsregjering. Det skulle gjøre slutt på over ett år med politisk kaos og usikkerhet. Men signeringen av avtalen uteble og etterhvert slo forhandlingene sprekker. Da så det ut til at Israel igjen ville gå mot nok et valg – det fjerde på bare litt over ett år.

Men mandag kveld kom nyheten om at Gantz og Netanyahu nå har signert en regjeringsavtale. Dermed får Israel omsider en valgt regjering for første gang siden det ble lyst ut nyvalg i desember 2018, skriver Times of Israel.

Netanyahu vil sitte som statsminister de første 18 månedene av regjeringen, før Gantz overtar statsminsterjobben. Gantz, som tidligere var sjef for det israelske forsvaret, vil i de første 18 månedene være forsvarsminister.

I en felles uttalelse fra partiene Blue and White og Likud er partiene enige om en «en nasjonal kriseregjering» for å håndtere koronaviruspandemien.

«Statsministeren mener etableringen av en samlingsregjering i møte med koronaviruset er av nasjonal viktighet», sier en talsmann for Netanyahu.

«Vi forhindret et fjerde valg. Vi vil ivareta demokratiet. Vi vil bekjempe koronaviruset og beskytte alle israelske borgere. Vi har en nasjonal kriseregjering», skriver Gantz, partileder i Blue and White, på Twitter.

Alle detaljene rundt samlingsregjeringen er foreløpig ikke klare.

Forrige artikkelIrans nye droner en trussel mot Israel
Neste artikkel– Palestinske banker må stenge kontoene til dømte terrorister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.