Israels 35. regjering blir tatt i ed torsdag

Mandag 20. april signerte Benny Gantz og Benjamin Netanyahu avtalen om samlingsregjering. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Helt siden 20. april har det vært klart at Benjamin Netanyahu og Benny Gantz danner ny regjering i Israel. 11. mai meldte Gantz, som inntil videre er ordfører i Knesset (tilsvarende stortingspresident), at regjeringen vil bli tatt i ed torsdag 14. mai. Tidligere var det planer om å gjøre det onsdag 13. mai, men innsettelsen ble utsatt ett døgn på grunn av besøk av USAs utenriksminister Mike Pompeo.

I løpet av helgen ble det klart at det mest høyreorienterte partiet i Knesset, Yamina, ikke blir en del av Netanyahu-Gantz-regjeringen. Dermed går blant annet forsvarsminister Naftali Bennett ut av regjeringen. Bennett sier at Yamina ikke var fornøyd med tilbudet Netanyahu ga om tre mindre betydningsfulle regjeringsposter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag