Israels 35. regjering blir tatt i ed torsdag

Likud, Blue and White, United Torah Judaism, Shas, Labor og Gesher går sammen i regjering.

Mandag 20. april signerte Benny Gantz og Benjamin Netanyahu avtalen om samlingsregjering. (Foto: Twitter)

Helt siden 20. april har det vært klart at Benjamin Netanyahu og Benny Gantz danner ny regjering i Israel. 11. mai meldte Gantz, som inntil videre er ordfører i Knesset (tilsvarende stortingspresident), at regjeringen vil bli tatt i ed torsdag 14. mai. Tidligere var det planer om å gjøre det onsdag 13. mai, men innsettelsen ble utsatt ett døgn på grunn av besøk av USAs utenriksminister Mike Pompeo.

I løpet av helgen ble det klart at det mest høyreorienterte partiet i Knesset, Yamina, ikke blir en del av Netanyahu-Gantz-regjeringen. Dermed går blant annet forsvarsminister Naftali Bennett ut av regjeringen. Bennett sier at Yamina ikke var fornøyd med tilbudet Netanyahu ga om tre mindre betydningsfulle regjeringsposter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise