Israels 35. regjering blir tatt i ed torsdag

Likud, Blue and White, United Torah Judaism, Shas, Labor og Gesher går sammen i regjering.

Mandag 20. april signerte Benny Gantz og Benjamin Netanyahu avtalen om samlingsregjering. (Foto: Twitter)

Helt siden 20. april har det vært klart at Benjamin Netanyahu og Benny Gantz danner ny regjering i Israel. 11. mai meldte Gantz, som inntil videre er ordfører i Knesset (tilsvarende stortingspresident), at regjeringen vil bli tatt i ed torsdag 14. mai. Tidligere var det planer om å gjøre det onsdag 13. mai, men innsettelsen ble utsatt ett døgn på grunn av besøk av USAs utenriksminister Mike Pompeo.

I løpet av helgen ble det klart at det mest høyreorienterte partiet i Knesset, Yamina, ikke blir en del av Netanyahu-Gantz-regjeringen. Dermed går blant annet forsvarsminister Naftali Bennett ut av regjeringen. Bennett sier at Yamina ikke var fornøyd med tilbudet Netanyahu ga om tre mindre betydningsfulle regjeringsposter.

Forrige artikkelFra 4 til 27 israelske viner på Vinmonopolet
Neste artikkelKvinner blir oppmuntret til å bli selvmordsbombere, betalt med dine skattepenger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.