Politikerne kutter egne lønninger

Ønsker å være gode eksempler med lønnsreduksjon.
Israels nasjonalforsamling Knesset. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Israels nasjonalforsamling Knesset. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den israelske regjeringen har vedtatt et kutt i lønningene til alle ministere og Knesset-medlemmer på 10 prosent. De ønsker at parlamentet skal gå foran som et godt eksempel, siden Israel står overfor en lavkonjunktur utløst av koronaviruspandemien som har rammet landet, skriver Israel Hayom.

Regjeringen har også instruert Finansdepartementet til å se på lignende lønnskutt på tvers av offentlig sektor, inkludert i lønnen til president Reuven Rivlin, landets dommer og ordfører over hele Israel.

Politikerne har også bestemt seg for å fryse den årlige lønnsøkningen, som etter planen skulle tre i kraft tidlig i 2021. Tiltaket vil umiddelbart spare statskassen for over 20 millioner kroner, men beløpet vil mangedobles dersom det innføres et bredt lønnskutt i offentlig sektor.

Flere av statsrådene som støttet lønnskuttet mente det var viktig å sette et eksempel, siden den private sektoren er hardt rammet av at samfunnet to ganger er blitt nedstengt. Nesten én million israelere er blitt arbeidsledig.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise