Politikerne kutter egne lønninger

Israels nasjonalforsamling Knesset. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Israels nasjonalforsamling Knesset. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den israelske regjeringen har vedtatt et kutt i lønningene til alle ministere og Knesset-medlemmer på 10 prosent. De ønsker at parlamentet skal gå foran som et godt eksempel, siden Israel står overfor en lavkonjunktur utløst av koronaviruspandemien som har rammet landet, skriver Israel Hayom.

Regjeringen har også instruert Finansdepartementet til å se på lignende lønnskutt på tvers av offentlig sektor, inkludert i lønnen til president Reuven Rivlin, landets dommer og ordfører over hele Israel.

Politikerne har også bestemt seg for å fryse den årlige lønnsøkningen, som etter planen skulle tre i kraft tidlig i 2021. Tiltaket vil umiddelbart spare statskassen for over 20 millioner kroner, men beløpet vil mangedobles dersom det innføres et bredt lønnskutt i offentlig sektor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av statsrådene som støttet lønnskuttet mente det var viktig å sette et eksempel, siden den private sektoren er hardt rammet av at samfunnet to ganger er blitt nedstengt. Nesten én million israelere er blitt arbeidsledig.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag