Flykter fra Gantz

Det politiske prosjektet til forsvarsminister Benny Gantz ser ut til å være fullstendig dødt.
Israels forsvarsminister Benny Gantz
Israels forsvarsminister Benny Gantz. (Foto: Knesset)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Blue and White, partiet til forsvarsminister Benny Gantz, har vært i fritt fall på meningsmålingene de siste ukene. Partiet som i de tre siste valgene har konkurrert med Likud om å være det største, ser nå ut til å få problemer med å komme over sperregrensen.

De siste dagene har også lekkasjen av Knesset-medlemmer til andre partier begynt for alvor. Tirsdag 29. desember meldes det at justisminister Avi Nissenkorn forlater Gantz og blir med i det nystiftede partiet til Tel-Aviv ordfører Ron Huldai.

– Vi vil bringe håp til hundretusenvis av israelere som ikke føler at de har noe politisk hjem, og vi vil gjøre det med handlinger, ikke ord, sier Nissenkorn i en uttalelse.

Knesset-medlem Michal Cotler-Wunsh varslet tirsdag at hun ikke stiller til valg for Blue and White ved neste valg, men hun skriver at hun ønsker å fortsette «å tjene». Det er foreløpig ukjent hvilket parti hun eventuelt vil stille opp for.

Tidligere i uken ble det kjent at Knesset-medlemmene Miki Haimovich og Assaf Zamir ikke stiller til valg for Blue and White i mars. Tidligere i desember meldte Knesset-medlemmene Yoaz Hendel og Zvi Hauser overgang til det nye partiet til Gideon Sa’ar.

– Med et parti som for ni måneder siden vant 33 seter, er dette den raskeste måten et parti noensinne har skrevet seg ut av den politiske historien, kommenterte Anshel Pfeffer i Ha’aretz 22. desember.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise