Bennett på vippen

Både Benjamin Netanyahu og Yair Lapid er avhengig av støtte fra Naftali Bennett for å kunne bygge en regjeringskoalisjon etter valget i mars.
Naftali Bennett og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/GPO)

Jerusalem Post gjengir mandag 8. februar resultatene av en ny meningsmåling før Knesset-valget 23. mars.

Statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud dominerer i målingen med 30 mandater. Naturlige støttepartier som Shas (8), UTJ (7) og Religious Zionist Party (4) gir Netanyahu til sammen støtte fra 49 Knesset-representanter.

Yair Lapids parti Yesh Atid har på de siste ukenes måling etablert seg som det største opposisjonspartiet. I siste måling får de 18 mandater. De andre opposisjonspartiene som ikke vil samarbeide med Netanyahu er Gideon Sa’ars parti Nytt håp (14), Israel Beiteinu (7), Arbeiderpartiet (5), Meretz (4) og Blue and White (4). Til sammen får anti-Netanyahu koalisjonen 52 mandater.

Det høyreorienterte partiet Yemina, ledet av Naftali Bennet, får 11 seter på meningsmålingen. Dermed kan Bennett komme på vippen og avgjøre om Netanyahu får en ny periode som statsminister. Det er 120 representanter i Knesset, og en ny statsminister må få flertall av minst halvparten av representantene.

Den arabiske felleslisten får 8 seter i meningsmålingen, men det er ikke ventet at de vil bli inkludert i noen regjeringskoalisjon.

Etter det sist israelske valget i mars 2020 valgte Bennett å stå utenfor Netanyahus regjering.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise