Her sender en arabisk politiker en jødisk ytre-høyre politiker bort fra talerstolen i Knesset

Du vil neppe se dette klippet på NRK.
Knessets ordensvakter fjerner Itamar Ben Gvir fra talerstolen etter ordre fra Ahmed Tibi (t.h.). (Foto: Knesset/ YouTube)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Itamar Ben Gvir er sannsynligvis den mest ytre-høyre representantene i Knesset. Han er leder av partiet Otzma Yehudit (Jødisk Makt) og deres eneste representant i nasjonalforsamlingen.

Mandag kveld gikk Ben Gvir på talerstolen i Knesset i en debatt om smittevern. Han unnlot da å bruke den ordinære, formelle tiltalen «Mr Deputy Speaker» (tilsvarende Stortingets visepresident) til Knesset-medlem Ahmed Tibi som på det daværende tidspunkt ledet møtet. Da Tibi ga ham påtale for dette, svarte Ben Gvir: «Du er en terrorist, ikke en herr eller mister. Du skulle vært i nasjonalforsamlingen i Syria, ikke her.»

Tibi ga deretter ordensvaktene i Knesset beskjed om å fjerne Ben-Gvir fra talerstolen. To vakter forsøkte å få Ben Gvir bort, men han klamret seg til talerstolen. Knesset-ordfører (tilsvarende stortingspresidenten) Mickey Levy kom etter hvert inn og støttet Tibi i at Ben Gvir måtte forlate talerstolen. Ben Gvir ble deretter fjernet med makt.

En av ordensvaktene som fjernet Ben Gvir fra talerstolen var forøvrig en israeler av afrikansk bakgrunn (sannsynligvis en etiopisk jøde). Hele opptrinnet bør være en god skole for dem som anklager Israel for å være en apartheid-stat.

Se temasiden: Hvorfor Israel IKKE er en apartheid-stat

Se dramaet i Knesset her:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise