For første gang på tre og et halvt år har Israel et statsbudsjett

Den brede koalisjonsregjeringen i Israel har fått lengre levetid.
Benny Gantz, Yair Lapid, Naftali Bennett og Gideon Sa’ar i Knesset under behandlingen av statsbudsjettet. (Fofo: Olivier Fitoussi, Flash90)

Etter en langvarig debatt ut over natten ble statsbudsjettet for 2021 vedtatt i Knesset omkring klokken 5 lokal tid torsdag morgen. Det er ventet at 2022-budsjettet vil bli vedtatt senere i dag, men opposisjonen har sendt inn hundrevis av motforslag og merknader som gjør at stemmegivningen også i kveld vil gå ut over kvelden og natten – minst.

Statsminister Naftali Bennett og hans koalisjonspartnere fikk gjennom alle budsjettpostene med 61 mot 59 stemmer. I noen tilfeller fikk de også flere enn 61 stemmer, da medlemmer av opposisjonen ved en feil stemte sammen med regjeringen.

På grunn av langvarig politisk ustabilitet, har ikke Israel hatt et vedtatt statsbudsjett siden 2018.

– I tre og et halvt år har vi ikke hatt noen debatt om budsjettet og ingen avstemning. Alle forstår at dette er imot de økonomiske interessene til Israel, sa finansminister Avigdor Lieberman i sitt innlegg i Knesset.

Flertallet for regjeringens budsjettforslag beviste at den brede koalisjonen kunne bli enige om noe mer enn å bare holde Benjamin Netanyahu borte fra statsministerstolen. Dersom ikke budsjettet hadde blitt vedtatt innen 14. november ville det automatisk blitt nyvalg.

– Det er grunn til å feire denne dagen, skriver Bennett på Twitter. «Etter år med kaos etablerte vi en regjering, overvant Delta-varianten [av koronaviruset] og nå, takk Gud, vedtok vi et budsjett for Israel! Fortsetter forover med full styrke.»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelGigantisk ballong skal oppdage raketter på vei mot Israel
Neste artikkelSyv personer har fått bot for antisemittisk hets av denne modellen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise