Gaseller på Golan

Årlige tellinger av gaseller på Golan foretatt av Statens naturvern viser en urovekkende tendens: I 1999 var det 1045 dyr, i 2000 var det 492 mens det nå er blitt 463 gaseller.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En biolog påpeker at reduksjonen ikke lenger er så rask som den var tidligere. Blant årsakene er ulovlig jakt. Gasellen er fredet, og brudd blir straffet med 110.000 kroner i bot eller 3 års fengsel. I tillegg er det ulver og sjakaler på Golan. Det har også vært sykdom blant dyrene, blant annet trolig problemer med manglende fruktbarhet. Det har også vært forgiftninger.

 

Det er også en telling av fugler som holder til i og ved vann. I fjor var tallene rekordhøye. Det er ventet en viss nedgang i år pga. tørke.

 

Tellingen foregår i mange land etter de samme metodene, og sammenlikninger av tallene år for år gir en god pekepinn på utviklingen i populasjonene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelJødene fra Etiopia
Neste artikkelForsvaret om Clintons forslag
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise