Gaseller på Golan

Årlige tellinger av gaseller på Golan foretatt av Statens naturvern viser en urovekkende tendens: I 1999 var det 1045 dyr, i 2000 var det 492 mens det nå er blitt 463 gaseller.

En biolog påpeker at reduksjonen ikke lenger er så rask som den var tidligere. Blant årsakene er ulovlig jakt. Gasellen er fredet, og brudd blir straffet med 110.000 kroner i bot eller 3 års fengsel. I tillegg er det ulver og sjakaler på Golan. Det har også vært sykdom blant dyrene, blant annet trolig problemer med manglende fruktbarhet. Det har også vært forgiftninger.

 

Det er også en telling av fugler som holder til i og ved vann. I fjor var tallene rekordhøye. Det er ventet en viss nedgang i år pga. tørke.

 

Tellingen foregår i mange land etter de samme metodene, og sammenlikninger av tallene år for år gir en god pekepinn på utviklingen i populasjonene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelJødene fra Etiopia
Neste artikkelForsvaret om Clintons forslag
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise