Jordskjelv?

I fjor la Knesset fram en rapport om et mulig jordskjelv i Israel. Men i januar la regjeringen fram deler av rapporten som ble holdt hemmelig. Det ble anslått at i løpet av 50 år vil det sannsynligvis bli et jordskjelv som vil føre til at opptil 10.000 mennesker blir drept, 22.000 skadet, og skadene vil beløpe seg til 450 milliarder kroner! Det finnes ikke noe sentralt kontor som kan koordinere den nødhjelpen som må gjøres av hæren, politiet og mange andre som vil være innblandet. Ingen vet hvem som skal ta seg av dette. Regjeringen har derfor vedtatt planer som vil klargjøre ansvarsforholdene. Det skal avsettes 110 millioner kroner til forskning og planlegging de neste 5 årene for å forberede Israel på en så stor katastrofe. Historien viser at gjennomsnittlig er det et større jordskjelv i området ca. hvert 50 år. Spørsmålet nå er ikke om det blir et jordskjelv, men når. Titusener av hus i Israel er bygd uten tanke på jordskjelv, så de tåler lite. Hvis det f. eks. skulle bli et stort jordskjelv i Beit Shean, vil virkningene kunne merkes fra Jerusalem til Haifa. Kanskje 5-10.000 mennesker vil bli drept og opptil 250.000 mennesker gjort hjemløse. Tusener av bygninger vil bli ødelagt.

I fjor la Knesset fram en rapport om et mulig jordskjelv i Israel. Men i januar la regjeringen fram deler av rapporten som ble holdt hemmelig. Det ble anslått at i løpet av 50 år vil det sannsynligvis bli et jordskjelv som vil føre til at opptil 10.000 mennesker blir drept, 22.000 skadet, og skadene vil beløpe seg til 450 milliarder kroner!

Det finnes ikke noe sentralt kontor som kan koordinere den nødhjelpen som må gjøres av hæren, politiet og mange andre som vil være innblandet. Ingen vet hvem som skal ta seg av dette. Regjeringen har derfor vedtatt planer som vil klargjøre ansvarsforholdene.

Det skal avsettes 110 millioner kroner til forskning og planlegging de neste 5 årene for å forberede Israel på en så stor katastrofe.
Historien viser at gjennomsnittlig er det et større jordskjelv i området ca. hvert 50 år. Spørsmålet nå er ikke om det blir et jordskjelv, men når.

Titusener av hus i Israel er bygd uten tanke på jordskjelv, så de tåler lite.

Hvis det f. eks. skulle bli et stort jordskjelv i Beit Shean, vil virkningene kunne merkes fra Jerusalem til Haifa. Kanskje 5-10.000 mennesker vil bli drept og opptil 250.000 mennesker gjort hjemløse. Tusener av bygninger vil bli ødelagt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelDiagnose av schizofreni
Neste artikkelNedgang i trafikkulykker
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise