Romfartsavtale med Ukraina

I januar inngikk Israel og Ukraina en romfartsavtale. Den ble undertegnet av president Katsav under et statsbesøk. Det ukrainske romfartsverket har gode raketter, utskytningsramper, datamaskiner og navigasjonsutstyr. Israel har høyteknologi som Ukraina mangler. Dette gir store muligheter for samarbeid. Israel kan også tilby hjelp mht kommunkasjons-satellitter. En rekke av de fremste vitenskapsmennene i Israel på dette feltet kommer fra Ukraina. De har beholdt sitt gode forhold til sine gamle arbeidsplasser, og med denne avtalen vil det være lettere å utnytte potensialet. Presidentfruen, Gila Katsav, fikk et album med bilder fra landsbyene som hennes besteforeldre kom fra, Brody og Tennika. Hun fortalte at hennes far måtte flykte i 1920 i en båt sammen med sin familie. Han var da 5 år gammel. Han lever ennå, og Gila Katsav sa at hun vil vise ham bildene. Hun var tydelig rørt.

I januar inngikk Israel og Ukraina en romfartsavtale. Den ble undertegnet av president Katsav under et statsbesøk.

Det ukrainske romfartsverket har gode raketter, utskytningsramper, datamaskiner og navigasjonsutstyr. Israel har høyteknologi som Ukraina mangler. Dette gir store muligheter for samarbeid. Israel kan også tilby hjelp mht kommunkasjons-satellitter.

En rekke av de fremste vitenskapsmennene i Israel på dette feltet kommer fra Ukraina. De har beholdt sitt gode forhold til sine gamle arbeidsplasser, og med denne avtalen vil det være lettere å utnytte potensialet.

Presidentfruen, Gila Katsav, fikk et album med bilder fra landsbyene som hennes besteforeldre kom fra, Brody og Tennika. Hun fortalte at hennes far måtte flykte i 1920 i en båt sammen med sin familie. Han var da 5 år gammel. Han lever ennå, og Gila Katsav sa at hun vil vise ham bildene. Hun var tydelig rørt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelNedgang i trafikkulykker
Neste artikkelVannkrise
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise