Israelerne er fornøyde

Statistisk sentralbyrå i Israel har gjort en stor undersøkelse om hvordan israelerne oppfatter sin situasjon. Denne artikkelen bygger på et lite utdrag av tallene fra undersøkelsen i en artikkel av Liat Collins i Jerusalem Post 17. september. Den bygger på intervjuer med 7.000 voksne, representative israelere.

75 % av israelerne føler seg trygge når de spaserer om kvelden i strøket der de bor.

Tross terror og krig klarer de fleste å leve et lykkelig liv.

Undersøkelsen er interessant, for den forteller om et land som har en høy livsstandard og et folk som, tross vanskelige forhold, er grunnleggende tilfreds med sin situasjon. Hele 83 % sier at de er fornøyde med livet. Og 53 % venter at det vil bli enda bedre i de kommende årene, 33 % at det ikke vil bli verre. Det er 86 % til sammen. – Kanskje ikke helt uventet synes flere unge (89 % i alderen 20-24 år) at de har grunn til å være «meget fornøyd» enn eldre, men 75 % i aldersgruppen over 75 år er ikke lite det heller.

I et land i økonomisk krise frykter 17 % at de skal miste jobben i løpet av året. Men halvparten er «fornøyde» eller «meget fornøyde» med sin økonomiske situasjon. Hele 94 % er fornøyde med sine familieforhold. 77 % sier at de har god helse. (Levealderen i Israel er på samme nivå som i de skandinaviske land.)

Og 75 % føler seg trygge når de spaserer om kvelden i strøket der de bor.

Undersøkelsen viser, skriver Collins til slutt, det som kanskje er den endelige, israelske seieren: Tross alt klarer de fleste å leve et lykkelig liv.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael ikke anerkjent – delegasjon fikk komme
Neste artikkelFN-vedtak endrer ikke vår innstilling
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise