Flere palestinere i Israel

I følge Statistisk Sentralbyrå i Israel arbeidet 89.000 utlendinger i Israel det første halvåret i år.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

De er fra Filippinene, Ghana, Romania og mange andre land, likeså palestinere fra de palestinske områdene. Det er 7,3 % av jobbene i den israelske økonomien.

Siden intifadaen startet i september 2000, har det vært økonomisk krise i Israel. Adgangen for utlendinger til å arbeide i Israel er derfor blitt strammet inn, og mange som oppholdt seg ulovlig i Israel, er blitt hjemsendt. Antallet utenlandske arbeidere har sunket med 7,3 % fra første halvår 2002 til første halvår 2003.

Tross det har antallet palestinske arbeidere i Israel økt, og er nå nærmere 15.000. Den lønna de får i Israel, representerer et kjærkomment tilskudd i en situasjon hvor et stort antall palestinere er arbeidsledige. Egentlig ønsket Israel et mye større antall palestinere. Men så lenge de palestinske myndighetene ikke setter en stopper for terroren, kan Israel ikke åpne grensene slik de fleste israelerne egentlig kunne ønske.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelEksperter benekter Harpoon-modifikasjon
Neste artikkelStanset infiltrasjonsforsøk mot Israel
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise