Lite beltebruk i baksetet

Vi hører mange nyheter fra Israel om terror, politiske maktkamper og annet stoff. Men i tillegg til alt det som gjør Israel spesielt, er det jo også et vanlig land. Her er en liten "vanlig" nyhet:
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

I begynnelsen av september satte israelske trafikkmyndigheter en kampanje for å øke bilbeltebruken. Undersøkelser viser at mer enn 90 % av sjåførene og passasjerene i forsetet bruker belte. Men bare 31 % av passasjerene i baksetet bruker belte, så hovedbudskapet er rettet mot dem.

Ikke minst er det viktig med barna. 83 % av barna i alderen 0-4 år bruker belte. Men det er verre med aldersgruppen 5-11 år, der gjelder det bare 27 %. Et viktig mål med kampanjen, som går over to måneder, er å øke den prosenten vesentlig.

Den som blir tatt i ikke å bruke belte, får en bot på 1200 kroner. Når mange blir tatt, vil det forhåpentligvis ha en varig virkning.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKoalisjonskrisen over
Neste artikkelUSA la ned veto mot resolusjon
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise