Kommuneøkonomi og høye lønninger

Kommune-økonomien i Israel er i krise, visstnok enda mer enn før. I en del kommuner har de ansatte ikke fått lønn på flere måneder.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

En talsmann for finansdepartementet sier at det ofte er kommunenes egen skyld, ikke minst ved at de betaler altfor høye lønninger til utvalgte folk og grupper.

En enkelt direktør i finansdepartementet hadde grepet inn i 170 tilfeller av urimelig høye lønninger, det førte til en besparelse på 160 millioner kroner.

Ta for eksempel Rehovot. Kommunen opererte med 8 typer overtidsbetaling, gav en 18 måneders “akklimatiserings-periode” til nyansatte og gav overdrevne pensjoner som kostet tiervis av millioner kroner. Fire ansatte i toppsjiktet ble nødt til å redusere sin lønn med 250.000 kroner og levere tilbake 650.000 kroner. Pensjonister ble tvunget til å betale tilbake hundretusener av kroner, det sparte i alt over 3 millioner kroner.

Problemene er ikke minst store i de kommunene som er styrt av israelske arabere. I tillegg krever disse kommunene nesten ikke inn skatt.
Etter en aksjon i Arrabe med et eksternt gjeldsinnkrevingskontor, kom skatteinnkrevingen opp i 20 %! Til gjengjeld fikk 5 høytstående ansatte ekstremt høye lønninger. De måtte redusere sin lønn med 400.000 kroner og betalte tilbake en million.

Eksempler på dårlig økonomistyring er det mange steder. Så krisen skyldes ikke bare for lite penger til kommunene.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRakettangrep mot jihad-leder
Neste artikkelIsrael bør trekke seg tilbake fra Gaza-stripen
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise