Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Redusere momsen?

Tidligere i år ble merverdiavgiften (momsen) i Israel redusert fra 18 til 17 %. (I Norge er den som kjent 24 %.)

Finansminister Benjamin Netanyahu har lovt at dersom det blir større økonomisk vekst enn forventet, skal ikke staten beholde de økte skatteinntektene, men gi dem ut i form av skattelette. Dersom veksten blir på 4 %, kan momsen bli redusert til 16 %.
Finansdepartementet er overbevist om at det vil stimulere etterspørsel og salg, og dermed føre til økt vekst i økonomien. Reduksjonen i moms-prosenten vil isolert sett koste anslagsvis 3 milliarder kroner, men man er overbevist om at den økte veksten det vil stimulere vil føre til at andre skatter og avgifter øker.

Momsen er ansett som en «skatt for fattige», fordi den rammer lavinntektsgruppene (som bruker en større del av inntekten på forbruk enn rike). Å redusere momsen, bidrar til å redusere den sosiale kløften i samfunnet. Det kan bidra til å sette fart på salget av biler og eiendommer.
Momsen er meget forskjellig i ulike land: Danmark og Sverige 25 %, Storbritannia 17,5 %, Tyskland og Spania 16 %, Sveits 7,6 % og Canada 7 %.

Mange land (blant andre Norge) har lavere moms på mat og kanskje andre nødvendighetsartikler. I Israel er det samme sats på alle varer, men frukt, grønnsaker og turist-tjenester er momsfri. Dessuten er det ikke moms i butikkene i Eilat.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart