Overvektige barn i fare for å få diabetes

Israelske ungdommer ser ut til å slå ring om vestens stillesittende, høy-kalori livsstil. Dette kan føre til konsekvenser, som et liv i overvekt og med dårlig helse, skriver Judy Siegel-Itzkovich i Jerusalem Post. Tidligere var det som regel bare overvektige middelaldrende israelere som fikk diagnosen Diabetes type 2. Sykdommen ser imidlertid ut til å dukke […]

Israelske ungdommer ser ut til å slå ring om vestens stillesittende, høy-kalori livsstil. Dette kan føre til konsekvenser, som et liv i overvekt og med dårlig helse, skriver Judy Siegel-Itzkovich i Jerusalem Post.
Tidligere var det som regel bare overvektige middelaldrende israelere som fikk diagnosen Diabetes type 2. Sykdommen ser imidlertid ut til å dukke opp tidligere og tidligere blant israelske tenåringer.
Den kroniske sykdommen er ofte en del av et metabolisk syndrom som kan inkludere høyt kolesterolnivå, høyt blodtrykk, søvn- og hjerteproblemer. De reammede blir i tillegg ofte eldre tidligere enn normalt.
– Det er en tikkende bombe, uttaler professor David Branski, leder for den pediatriske grenen ved Hadassah University Medical Center.
– Vi har ikke nådd det kritiske nivået til USA, men vi er på vei, sier Branski til Jerusalem Post, som også hevder at 10% av overvektige israelske ungdommer viser tegn til sykdommen. (07.06.04, av K.O.B)

Forrige artikkelGjennomsnittslønnen økte 2% i mars
Neste artikkelEn venn av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.