Amerikansk professor ny sjef for Israels Bank

“Sterk følelse av sionisme” fikk Stanley Fischer til å si ja til guvernørjobben i Israels Bank.

Den amerikanske professoren føler seg beæret over oppdraget. Han forlater nå sin post som viseformann ved Citigroup, melder Globes Online.

– Jeg føler meg beæret for å ha blitt spurt om å lede Israels Bank. Ettersom jeg returnerer til den offentlige sektor og må møte de viktige utfordringene i min nye posisjon, er jeg takknemlig for muligheten jeg har hatt til å jobbe med Citigroups utrolig dyktige ledergruppe. Det har vært et privilegium å ha vært en del av verdens ledende finansinstitusjon de siste tre årene, og jeg ønsker mine kollegaer lykke til ettersom de fortsetter oppgaven med å styrke Citigroup ytterligere i sin kritiske rolle i det internasjonale finanssystemet, sa Fischer.

Den nåværende guvernør i Israels Bank, David Klein, er sikker på at banken og Israel som nasjon vil tjene på Fischers kontakter og hans internasjonale omdømme.

– Jeg håper han får suksess i den nye utfordringen han har lagt på seg. I en samtale jeg hadde med han, fortalte jeg at han hadde min fulle personlige støtte og mitt samarbeid i oppgaven med å få til en velordnet overgang, uttalte Klein.

Det har likevel vært spredt kritikk mot utvelgelsen i Israel, selv om støtten til gjengjeld har vært overveldende, i følge Jerusalem Post. Sjefsøkonom ved Excellence Nessuah Securities hevder Fischer vil gi den israelske økonomien stor dybde, men mener det er “patetisk” at ikke Israel kunne finne noen passende kandidat fra Israel.

Statsminister Ariel Sharon forsvarer utvelgelsen og uttalte i følge Jerusalem Post, at Fischer er “en gyllen mulighet for Israel.”

Også Netanyahu var mandag på banen med varme ord om amerikaneren.

– Når navnet hans først kom opp, tenkte jeg over det og konkluderte med at her hadde vi den perfekte kandidat. Hvorfor ikke tenke mer på denne briljante kandidaten, en jøde, en hengiven sionist og prøve å overbevise han om å gjennomføre aliyah (navn på den jødiske tilbakevendelse til landet) og bidra til landet, uttalte finansministeren til Hærens Radio.

I følge kilder Globes Online har skaffet, har Stanley Fischer bestemt seg for å gi opp sitt amerikanske statsborgerskap.

– En sterk følelse av sionisme motiverte Fischer til å si ja til posisjonen som guvernør i Israels Bank. Jeg tror at det å gi opp sitt amerikanske statsborgerskap er et steg han ønsker å ta og som han ønsker velkommen, ut av kjærlighet til Israel. Det er et naturlig aspekt av hans avgjørelse om å immigrere til Israel, sier en av kildene.

Det er i følge Globes Online ventet at Fischer vil tre inn i sin nye stilling om noen få måneder. Det skal være regnet for lite sannsynlig at han overtar styringen når David Kleins periode løper ut 17. januar.

 

Forrige artikkelGerilja la dødelig veibombe
Neste artikkelKristenforfølgelse i Egypt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no