Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bibelkonkurranse

15. mai 1948 ble staten Israel proklamert. Dette er uavhengighetsdagen som israelerne feirer hvert år. De følger den jødiske kalenderen, så dagen kommer på litt ulik dato etter vår kalender. Nå i 2006 var den 3. mai.

En av de store begivenhetene på denne dagen er Den internasjonale bibelkonkurransen. Deltakerne er ungdom fra jødiske samfunn over hele verden. Bibelen har vært limet som holdt alle jødene sammen.
Vinneren dette året var Adi Diamant, 15 år gammel. Hun er israeler og bor i moshav Gimzu. [En moshav ligner en kibbutz, men med større selvstendighet for hver familie enn kibbutzen tradisjonelt har hatt.]

Også i år ble konkurransen holdt med stor stil. Overdommer var visestatsminister og politisk veteran Shimon Peres, i egenskap av fungerende «stortingspresident» (leder av forhandlingene i Knesset).

Statsminister Ehud Olmert talte til deltakerne. Og selve konkurransen var spennende og på et høyt nivå.

Fungerende undervisningsminister, Meir Sheetrit, talte også og leste fra Bibelen. Men mange reagerte på at han gjorde det uten å ha noe på hodet, i motsetning til alle de andre mannlige deltakerne. For i ortodoks jødedom skal alle menn ha noe på hodet. Mange bruker kippah. Det er vanlig at også sekulære jøder (og ikke-jøder) tar på seg kippah i synagoger og andre religiøse sammenhenger.

Kilde: En artikkel av Gina Finkelstein i Jerusalem Post 17. mai 2006.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart