Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Venstresiden har overtatt universitetene

- Det finnes avdelinger på israelske universiteter hvor folk som har et zionistisk syn, altså mener at Israel har rett til å eksistere (uansett grenser), ikke blir godtatt, sier Amnon Rubinstein.

I artikkelen Hvordan kan «domstolenes diktatur» brytes? gjengir vi en uttalelse av Amnon Rubinstein som han gav til Ari Shavit i Ha’aretz slutten av februar 2007. Der er også en kort omtale av Rubinstein – en av topplederne på venstresiden i Israel gjennom mange år. Men han er likevel zionist, det vil si at han mener at jødene har rett til å ha en stat i sitt gamle land. (Grensene skal det forhandles om, Rubinstein mener nok at det skal tas utgangspunkt i våpenhvilelinjen fra 1967. Men først må araberne anerkjenne selve prinsippet om at jødene har rett til å ha en stat, ellers nytter det ikke.)

I tillegg til at Rubinstein sa at det er et «domstolenes diktatur» i Israel, sa han at venstresiden har tatt over det akademiske feltet der. Et lite mindretall har tatt kontroll over noen av de humanistiske og samfunnsvitenskapelige avdelingene, og kan styre debatten i samfunnet. De innpoder sine studenter dogmer som er nymarxistiske, antizionistiske (jødene har ikke rett på noen egen stat) og imot markedsøkonomi.

Det finnes avdelinger på israelske universiteter hvor folk som har et zionistisk syn, altså mener at Israel har rett til å eksistere (uansett grenser), ikke blir godtatt, sier Rubinstein. [Man blir altså ikke ansatt der hvis man på noen måte mener at jødene skal ha rett til en stat hvor de er i flertall.]
Dette bidrar til å demoralisere israelerne, sier Rubinstein.

Kilde: En artikkel i Jerusalem Post 7. mars 2007 av Daniel Doron, hvor han gjengir og kommenterer en del uttalelser av Amnon Rubinstein fra et intervju Ari Shavit hadde med Rubinstein i Ha’aretz.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart