Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lite miljøskader i Israel

Verdens helseorganisasjon, WTO, har for første gang laget en internasjonal sammenligning over hvordan miljøfaktorer påvirker befolkningens helse. Israel kommer meget fordelaktig ut.

Et viktig tall i rapporten er DALY (disability-adjusted life years). Dette tallet bygger på en kvalifisert vurdering av hvor mange leveår som går tapt på grunn av (mer og mindre) miljøbetingede sykdommer. På den indeksen som er brukt, får de beste landene 14. Israel er blant dem. Det verste landet får 316. Det er omtrent 6.000 dødsfall årlig i Israel av sykdommer i luftveier og lunger, lungekreft og hjerte- og karsykdommer. 1.500 av disse dødsfallene antas å skrive seg fra utendørs luftforurensning.

Standarden på vannet, sanitæranleggene og hygienen er meget høy i Israel. Israel har forholdsvis lite av sykdommer som astma, diare, muskel- og skjelettsykdommer. Israel har ingen steder overbefolkning, ingen underernæring, og all bensinen er blyfri.

Fra andre rapporter vet vi at levealderen i Israel er blant de høyeste i verden, på linje med de skandinaviske landene (et sted mellom Norge og Danmark, av og til høyere enn Norge også).

Til sammenligning har USA en DALY på 19, og 3 % er underernært.

De miljøfaktorene det er tatt hensyn til, er forurensning, arbeidsmiljø, ultrafiolett stråling, støy, jordbruksmetoder, endringer i klima og økosystemet, innemiljø i boliger og folks oppførsel [rimeligvis mest i forhold til vold og direkte plagsom atferd].

De gode tallene kommer til tross for at Israel er et bitte lite land hvor 92 % av befolkningen bor i bymessige strøk.

Kilde: En artikkel av Judy Siegel-Itzkovich på www.jpost.com (Jerusalem Post) den 13. juni 2007.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart