«Ny horisont» i skolen

Lærerforbundet og finansdepartementet i Israel har inngått en avtale. Avtalen inneholder en plan som blir kalt "Ny horisont".

Begynnerlønnen for lærere vil gå opp fra 4.100 kroner til 7.600 kroner, altså nesten en dobling. Topplønn for lærere med tilleggsutdanning skal bli på vel 20.000 kroner. Forhåpentligvis er det nok til etter hvert å øke kvaliteten på det israelske skolesystemet. Lønna har vært så lav at mange har klaget på kvaliteten på lærerne.

Det skal bygges 8.000 nye klasserom de neste fem årene. 40 % av rommene skal være for «ikke-jøder», altså for israelske arabere. I forbindelse med det skal det maksimale antallet elever per klasse reduseres fra 40 til 32.
Den nye planen har vært prøvekjørt i 313 skoler. I løpet av 2009 skal den utvides med 400 skoler til og etter hvert gjelde hele landet.

Kilde: En artikkel av Ehud Zion Waldoks og staben på jpost.com 18. juni 2008.

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Palestinske barn blir opplært til å hate jøder
Neste artikkelIrak ser etter allierte
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise