Abort i Israel

I Norge er det fri abort fram til 12. svangerskapsuke. Det er det ikke i Israel. Der må man søke abortnemnder på sykehus rundt om i landet. I 2007 søkte 20.900 kvinner om abort. 19.544 fikk søknaden innvilget. Det var den laveste abortraten siden tidlig på 1990-tallet. Det blir en rate på 133,8 for hver tusen fødsler. Gjennomsnittet i EU er 246 per tusen fødsler. Av EU-landene har bare Hellas en lavere abortrate enn Israel.

Vår kilde sier ikke noe om hvordan tallene blir hvis man regner i forhold til antall kvinner. Antakelig ville Israel kommer noe dårligere ut da i forhold til andre land, siden israelske kvinner får forholdsvis mange barn.

Årsaker
55 prosent av abortene skyldes at graviditeten var et resultat av ulovlige eller ikke-godtatte forbindelser (som sex utenfor ekteskapet, voldtekt eller incest). Helserisiko for moren og fysiske defekter på fosteret står begge for 18 prosent. At moren er ung (under 17 år) eller gammel (over 40 år) var en grunn ved snaut 10 prosent.

58 prosent av abortene ble utført inntil 7. uke av svangerskapet, en tredel fra 8.-12. uke, en tidel etter 12. uke.

40 % av abortene fant sted på private sykehus. Bare 10 aborter fant sted på ultra-ortodokse sykehus. Da stod morens liv på spill, eller også var fosteret sterkt skadet.

Vår kilde sier ingenting om hvorvidt det også foregår ulovlige aborter utenfor helsetjenesten.

Kilde: En artikkel på ynetnews.com (Yediot Aharonot) av Meital Yasur-Beit Or 25. desember 2008.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise